Mérföldkőhöz érkezett a Budai Irgalmasrendi Kórház fejlesztése

2019. február 18., hétfő | 11:29

Az intézmény megújítása a második üteméhez érkezett, melynek keretében folytatódik a kórház felújítása, valamit új központi épület létesül. A kivitelezést az első ütemhez hasonlóan a Grabarics Kft. végzi.

A tervezett kivitelezés látványterve (Grabarics.hu)

Hamarosan megkezdődhet a Budai Irgalmasrendi Kórház fejlesztésének második üteme, ugyanis elfogadták a kiviteli tervet. A 17,7 milliárdos beruházás részeként felújítják a II. kerületi Frankel Leó út 17–19. szám alatti kórházat, valamint új központi épületet hoznak létre 2021 végéig – derül ki a kivitelező honlapjáról. Az állam a teljes összegből 13 milliárd forinttal járul hozzá a kórház fejlesztéséhez.

Korábban már beszámoltunk a projekt első üteméről, amely a kórház főépületének teljes megújítását és két új épületszárnyának megépítését jelenti 21 milliárd forint értékben.

A második ütemben a régi, műemléki kórházépület felújításának sajátossága, hogy a kivitelezés során végig biztosítani kell az intézmény folyamatos és zökkenőmentes működését, illetve a gyógyító munkához szükséges nyugalmat és környezeti feltételeket úgy, hogy a falaktól néha csak néhány méterre zajlanak a munkálatok.

A beruházás mindkét ütemének generáltervezője a Kramer, Kiss és Társaik Építészeti és Generáltervező Kft., akik a védett műemlék és világörökségi helyszín, illetve a környezeti adottságok figyelembevételével végzik el a munkát.

Forrás: Magyarépítők.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44
ez-is-evangelizacio-elkeszult-az-eucharistia-kartyajatek
Ez is evangelizáció… – Elkészült az Eucharistia kártyajáték

Január elején írtunk arról, hogy aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve Esztergomban, a Szent Adalbert Központban rendezett konferencián járt, az utolsó napon, a szünetben egy különleges társasjátékkal is találkozhatott, ami az Eucharistia nevet kapta.

2019. március 21., csütörtök