Mérföldkőhöz érkezett a Budai Irgalmasrendi Kórház fejlesztése

2019. február 18., hétfő | 11:29

Az intézmény megújítása a második üteméhez érkezett, melynek keretében folytatódik a kórház felújítása, valamit új központi épület létesül. A kivitelezést az első ütemhez hasonlóan a Grabarics Kft. végzi.

A tervezett kivitelezés látványterve (Grabarics.hu)

Hamarosan megkezdődhet a Budai Irgalmasrendi Kórház fejlesztésének második üteme, ugyanis elfogadták a kiviteli tervet. A 17,7 milliárdos beruházás részeként felújítják a II. kerületi Frankel Leó út 17–19. szám alatti kórházat, valamint új központi épületet hoznak létre 2021 végéig – derül ki a kivitelező honlapjáról. Az állam a teljes összegből 13 milliárd forinttal járul hozzá a kórház fejlesztéséhez.

Korábban már beszámoltunk a projekt első üteméről, amely a kórház főépületének teljes megújítását és két új épületszárnyának megépítését jelenti 21 milliárd forint értékben.

A második ütemben a régi, műemléki kórházépület felújításának sajátossága, hogy a kivitelezés során végig biztosítani kell az intézmény folyamatos és zökkenőmentes működését, illetve a gyógyító munkához szükséges nyugalmat és környezeti feltételeket úgy, hogy a falaktól néha csak néhány méterre zajlanak a munkálatok.

A beruházás mindkét ütemének generáltervezője a Kramer, Kiss és Társaik Építészeti és Generáltervező Kft., akik a védett műemlék és világörökségi helyszín, illetve a környezeti adottságok figyelembevételével végzik el a munkát.

Forrás: Magyarépítők.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap