Milan Lach amerikai püspök a miskolci székesegyházban

2018. szeptember 24., hétfő | 9:43

Milan Lach, az egyesült államokbeli parmai ruszin egyházmegye püspöke szeptember 21-én Orosz Atanáz püspökkel együtt végezte az esti vecsernyét Miskolcon, a görögkatolikus székesegyházban. Az eseményről Szemerszk Mihály parókus tájékoztatott.

Szeptember 21-én a miskolci székesegyház vendége volt Milan Lach SJ, a parmai (ruszin) egyházmegye (USA, Ohio) püspöke. Papjaival és hívei egy csoportjával a vecsernyét imádkozták el angolul.

Az Enyhe világossága... és a Most bocsásd el Uram... kezdetű imákat Orosz Atanáz püspök magyarul énekelte – számolt be a püspöki látogatásról Szemerszk Mihály parókus.

Milan Lach SJ atyát Ferenc pápa 2018. június 1-jén nevezte ki az egyesült államokbeli parmai ruszin egyházmegye püspökévé.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
utolso-utjara-kisertek-palos-frigyest-vacon
Utolsó útjára kísérték Pálos Frigyest Vácon

Pálos Frigyes Leó temetése alkalmából március 20-án Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be szentmisét a váci székesegyházban, Varga Lajos váci segédpüspök, Koza József tiszteletbeli kanonok, prépost, címzetes esperes, Tóth Ferenc esperes és Gedeon József koncelebrálásával.

2019. március 22., péntek
orzoje-vagyok-az-en-testveremnek-bemutattak-nemeth-gabor-bioetikai-konyvet
Őrzője vagyok az én testvéremnek – Bemutatták Németh Gábor bioetikai könyvét

Március 21-én este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán mutatták be Németh Gábor „Bioetikai vázlatok” című könyvét, a kar és a kötetet kiadó Szent István Társulat közös szervezésében.

2019. március 22., péntek