Milan Lach amerikai püspök a miskolci székesegyházban

2018. szeptember 24. hétfő 09:43

Milan Lach, az egyesült államokbeli parmai ruszin egyházmegye püspöke szeptember 21-én Orosz Atanáz püspökkel együtt végezte az esti vecsernyét Miskolcon, a görögkatolikus székesegyházban. Az eseményről Szemerszk Mihály parókus tájékoztatott.

Szeptember 21-én a miskolci székesegyház vendége volt Milan Lach SJ, a parmai (ruszin) egyházmegye (USA, Ohio) püspöke. Papjaival és hívei egy csoportjával a vecsernyét imádkozták el angolul.

Az Enyhe világossága... és a Most bocsásd el Uram... kezdetű imákat Orosz Atanáz püspök magyarul énekelte – számolt be a püspöki látogatásról Szemerszk Mihály parókus.

Milan Lach SJ atyát Ferenc pápa 2018. június 1-jén nevezte ki az egyesült államokbeli parmai ruszin egyházmegye püspökévé.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
papi-szolgalat-kommunizmus-idejen-varju-imre-atyaval-beszelgettunk-20181022155222
Papi szolgálat a kommunizmus idején – Varjú Imre atyával beszélgettünk

Varjú Imre azok között a papok között volt, akik 1956-ban a kórházakban segédkeztek, iratokat sokszorosítottak, majd a megtorlás idején börtönbe kerültek. A súlyos történelmi pillanatokban átélt tapasztalatairól kérdeztük őt. A 2014-ben készült interjúnkat olvashatják nemzeti ünnepünk alkalmából.

12:00
az-eucharisztia-az-egyhaz-eletenek-forrasa-egyhazmegyei-eucharisztikus-lelkinap-oroshazan
Az Eucharisztia az Egyház életének forrása – Egyházmegyei eucharisztikus lelkinap Orosházán

A második előkészületi évre meghirdetett mottó jegyében szerveztek egyházmegyei lelkinapot október 20-án a Békés megyei Orosházán. Az eseménynek a város Jézus Szíve-temploma adott otthont, melynek szomszédságában áll az egyetlen olyan kültéri emlékmű, melyet az 1938-as kettős szentévben állítottak.

2018. október 22. hétfő