Missziós napok az encsi katolikus iskolában

2018. október 9. kedd 11:01

Október elsejétől minden reggel közös rózsafüzér imádsággal indítják a napot Encsen, a Szent László Katolikus Általános Iskolában.

Egyházi intézményhez méltó módon kezdődött az encsi iskolában október, a rózsafüzér hónapja: naponta más-más osztály imádkozik egy-egy tizedet, különböző imaszándékokkal, felajánlásokkal. Az iskolarádión keresztül minden diák csatlakozik a reggeli áhítathoz.

Október elsején este a művelődési házban Kálmán Peregrin ferences szerzetes előadását hallgatták meg az iskola tanulói és dolgozói; majd fáklyás, gyertyás körmenetre gyülekeztek.

A nyolc állomáson a nyolc boldogságról elmélkedtek. Isten áldását kérték a családokra, segítségét ahhoz, hogy szülők és pedagógusok egymást segítve nevelhessenek tiszta szívű, jóakaratú embereket. Példaként tekintettek az Úr Jézus életútjára; békességért esedeztek a Szentlélekhez; Szűz Mária oltalmába ajánlották a szomorkodókat, a nélkülözőket.

A körmenetet Sebastian atya vezette Antónia nővérrel és két, Kongóból származó, leendő diakónussal.

A vendégek kedden előadásokat tartottak az iskolában, és vidám játékaikkal megmozgattak minden évfolyamot.

A nap szentmisével zárult, melynek keretében – beiktatásuk által – hivatalosan is misszióssá vált Budai Dalma Alexa, Gyárfás Petra és Solcz Boglárka.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
puspoki-latogatas-babolnai-templomban-es-menesbirtokon
Püspöki látogatás a bábolnai templomban és a ménesbirtokon

Szalai Gábor bábolnai plébános meghívására október 14-én Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke hálaadó szentmisét mutatott be a bábolnai Nepomuki Szent János-templomban a település várossá nyilvánításának 15. évfordulója alkalmából.

15:01
a-szoloto-biztonsaga-avilai-szent-terez-mai-uzenetei
A szőlőtő biztonsága – Avilai Szent Teréz mai üzenetei

Október 14-én, vasárnap tartották a budapest-terézvárosi templom búcsúját. A szertartáson Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök az ima és a szeretetgyakorlás egységére, összekapcsolására buzdított prédikációjában.

13:40