Missziós napok az encsi katolikus iskolában

2018. október 9. kedd 11:01

Október elsejétől minden reggel közös rózsafüzér imádsággal indítják a napot Encsen, a Szent László Katolikus Általános Iskolában.

Egyházi intézményhez méltó módon kezdődött az encsi iskolában október, a rózsafüzér hónapja: naponta más-más osztály imádkozik egy-egy tizedet, különböző imaszándékokkal, felajánlásokkal. Az iskolarádión keresztül minden diák csatlakozik a reggeli áhítathoz.

Október elsején este a művelődési házban Kálmán Peregrin ferences szerzetes előadását hallgatták meg az iskola tanulói és dolgozói; majd fáklyás, gyertyás körmenetre gyülekeztek.

A nyolc állomáson a nyolc boldogságról elmélkedtek. Isten áldását kérték a családokra, segítségét ahhoz, hogy szülők és pedagógusok egymást segítve nevelhessenek tiszta szívű, jóakaratú embereket. Példaként tekintettek az Úr Jézus életútjára; békességért esedeztek a Szentlélekhez; Szűz Mária oltalmába ajánlották a szomorkodókat, a nélkülözőket.

A körmenetet Sebastian atya vezette Antónia nővérrel és két, Kongóból származó, leendő diakónussal.

A vendégek kedden előadásokat tartottak az iskolában, és vidám játékaikkal megmozgattak minden évfolyamot.

A nap szentmisével zárult, melynek keretében – beiktatásuk által – hivatalosan is misszióssá vált Budai Dalma Alexa, Gyárfás Petra és Solcz Boglárka.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kegyelmet-es-eszkozoket-kapunk-hithez
Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt kérdeztük.

19:59
ferenc-papa-gondolkodjunk-el-miben-tudnank-valtoztatni-magatartasunkon
Ferenc pápa: Gondolkodjunk el, miben tudnánk változtatni magatartásunkon!

December 9-én délben a Szentatya elimádkozta az Úrangyala imát a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Hangsúlyozta, hogy nekünk is tudnunk kell változtatni magatartásunkon, nyitnunk kell mások felé, reményt és vigaszt kell vinnünk az embereknek.

18:57
Adventi kalendárium – 2018. december 9., advent 2. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 9., advent 2. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 9.

Mai evangélium – 2018. december 9.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Lk 3,1–6

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle