Nagyboldogasszony-búcsú a Bánság egyetlen Mária-kegyhelyén – KÉPRIPORT

2017. augusztus 24. csütörtök 10:53

A nagybecskereki egyházmegye egyetlen Mária-kegyhelyét, Töröktopolyát bánsági, valamint bácskai zarándokok sokasága kereste fel a templom búcsúján, a Boldogságos Szűz Mária mennybevételének ünnepén, augusztus 15-én.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepi szertartást Martin Roos temesvári megyéspüspök vezette, a szentbeszédet Kondé Lajos, a szeged-belvárosi plébániatemplom (Fogadalmi templom), vagyis a szegedi dóm (Magyarok Nagyasszonya-székesegyház) plébánosa mondta. A szentmise gyertyás körmenettel ért véget.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
fiatalok-zarandoklata-auschwitzban-valamennyien-lehetunk-beke-kezmuvesei
Fiatalok zarándoklata Auschwitzban: „Valamennyien lehetünk a béke kézművesei”

Szeptember 23-án ért véget a krakkó-auschwitzi találkozó, amelyre a Szent Egyed közösség ötszáz fiatalt hívott Kelet-Közép Európából: meghallgatták egy túlélő tanúságtételét, ellátogattak az emlékhelyekre, és együtt gondolkodtak arról, hogyan tudnak fiatalként egy erőszak nélküli világot építeni.

19:15
bucsut-es-szuletesnapot-unnepeltek-kelenfoldi-szent-gellert-plebanian
Búcsút és születésnapot ünnepeltek a kelenföldi Szent Gellért-plébánián

Huszonöt évvel ezelőtt, 1992-ben mutatták be az első szentmisét a kelenföldi Szent Gellért-templomban. Az évforduló és Szent Gellért ünnepe alkalmából szeptember 24-én búcsúi szentmisét mutatott be Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

18:38