Nepomuki Szent Jánosra emlékeztek Csömörön

2018. május 18. péntek 12:03

Május 16-án Nepomuki Szent János emléknapját ünnepelték Csömörön. A Nepomuki Szent János-szobrot, mely a település legrégebbi építészeti műemléke, 1771-ben készíttette gróf Grassalkovich Antal a csömöri lakosoknak.

2017-ben a Csömör Ma szerkesztősége elhatározta, hogy megújítja és gondozza a település központjában található Nepomuki Szent János-szobor kertjét. A munkában példátlan összefogással a csömöri lakosok is részt vettek – kis virágoskertet alakítottak ki, új járdát építettek, gránitemléktáblát és egy információs táblát helyeztek el az emlékmű kertjében, továbbá megjavíttatták az éjszakai díszvilágítást.

Immár második alkalommal szervezte meg idén a szobor környékének tavaszi gondozását a Csömör Ma szerkesztősége. Május 5-én az itt élők két újabb virágoskertet alakítottak ki, és több mint hatvan tő évelő virágot ültettek a Nepomuki Szent János-szoborhoz.

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Csömör Ma

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
kibontakozo-kegyelem-interju-mohos-gabor-kinevezett-puspokkel
Kibontakozó kegyelem – Interjú Mohos Gábor kinevezett püspökkel

Ferenc pápa 2018. október 4-én Mohos Gábor pápai káplánt iliturgi címzetes püspökké, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki. A Pápai Magyar Intézet (PMI) rektorát római hivatalában kérdeztük.

2018. október 21. vasárnap
ferenc-papa-ne-az-elso-helyekert-konyokoljunk-hanem-szolgalatot-valasszuk
Ferenc pápa: Ne az első helyekért könyököljünk, hanem a szolgálatot válasszuk!

Október 21-én a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedett a déli Úrangyala ima elmondása előtt, utána pedig a missziós világnap kapcsán a fiatalok bevonásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

2018. október 21. vasárnap