Nepomuki Szent Jánosra emlékeztek Csömörön

2018. május 18. péntek 12:03

Május 16-án Nepomuki Szent János emléknapját ünnepelték Csömörön. A Nepomuki Szent János-szobrot, mely a település legrégebbi építészeti műemléke, 1771-ben készíttette gróf Grassalkovich Antal a csömöri lakosoknak.

2017-ben a Csömör Ma szerkesztősége elhatározta, hogy megújítja és gondozza a település központjában található Nepomuki Szent János-szobor kertjét. A munkában példátlan összefogással a csömöri lakosok is részt vettek – kis virágoskertet alakítottak ki, új járdát építettek, gránitemléktáblát és egy információs táblát helyeztek el az emlékmű kertjében, továbbá megjavíttatták az éjszakai díszvilágítást.

Immár második alkalommal szervezte meg idén a szobor környékének tavaszi gondozását a Csömör Ma szerkesztősége. Május 5-én az itt élők két újabb virágoskertet alakítottak ki, és több mint hatvan tő évelő virágot ültettek a Nepomuki Szent János-szoborhoz.

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Csömör Ma

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
szuz-maria-az-egyhaz-anyja-kotelezo-emleknapja
Szűz Mária, az Egyház Anyja kötelező emléknapja

Az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció dekrétumával elrendelte a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának kötelező emléknapját, melyet a liturgiában a pünkösdvasárnap utáni hétfőn ünnepelünk az idei évtől.

2018. május 20. vasárnap
erdo-peterrel-unnepeltek-punkosdot-az-esztergomi-bazilikaban
Erdő Péter: Ha Jézus Krisztus felé tartunk, biztosan jó úton járunk

Május 20-án, pünkösdvasárnap Erdő Péter bíboros, prímás, érsek mutatott be ünnepi szentmisét az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházban, és kiszolgáltatta a bérmálás szentségét 60 fiatalnak.

2018. május 20. vasárnap