Örökfogadalmat tett Balla János piarista szerzetes

2018. augusztus 19. vasárnap 16:44

Augusztus 18-án, a magyar piaristák éves tartományi találkozójának utolsó napján, Balla János piarista szerzetes örökfogadalmat tett a budapesti Piarista Kápolnában ünnepélyes keretek közt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szentmisét Labancz Zsolt SchP tartományfőnök celebrálta. Pedro Aguado generális üzenetét Urbán József SchP, a rend ázsiai cirkumskripciójáért felelős generálisi asszisztense tolmácsolta a jelenlévőknek.

Balla János (az Úr feltámadásáról nevezett) 1992. január 3-án született Szolnokon. A kecskeméti Piarista Gimnáziumban érettségizett, 2011. augusztus 23-án lépett a rendbe, ideiglenes fogadalmat 2012. augusztus 24-én tett.

2011–2015 között a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán teológiát tanult, majd az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának hallgatója lett angol–történelem szakon a 2015/2016-os tanévtől.

Balla János családtagjai és közeli barátai szeretetteljes körében ünnepelt a magyar piarista közösség immár örökfogadalmas szerzeteseként a budapesti Piarista Kápolnában.

Forrás: Piarista Rend Magyar Tartománya

Fotó: Berky Bence, Szathmáry Melinda

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök