Papok, szerzetesek, családok és plébániai munkatársak zarándokoltak Máriaradnára

2018. október 10. szerda 13:39

Első alkalommal hívták meg a plébániák munkatársait és a családokat közös ünnepségre Máriaradnára október 6-án, a papok és szerzetesek zarándoklatára. Az ünnepség szentmisével kezdődött, melyet Pál József Csaba temesvári megyéspüspök celebrált.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A püspök Fabian Măriuțcal, a bukaresti főegyházmegye családreferensével, a szászsebesi ferences testvérekkel, valamint a temesvári egyházmegye papjaival és szerzeteseivel együtt mutatta be a szentmisét. Fabian Măriuț homíliájában az igazi keresztény életről beszélt. A szentmise végén a főpásztor megköszönte a plébániák munkatársainak az eddigi szolgálatot, és háláját kifejezve bronz- és ezüstérmével jutalmazta azokat, akik tizenöt, illetve huszonöt éve szolgálnak az Egyházban.

„Az aranyérmét pedig majd a mennyben nyerjük el!” – mondta Johann Dirschl temesvári általános helynök, ösztönözve és bátorítva másokat is, hogy vegyenek bátran részt Egyházuk, plébániájuk szolgálatában.

A szentmise után Fabian Măriuț előadást tartott A család evangéliuma: öröm a világnak címmel, amelyben hangsúlyozta, mennyire fontos a házasság szentsége, a család intézménye. Mondandóját az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdításra alapozta: „Isten különleges szeretetkapcsolatban áll népével, és Ferenc Szentatyánk ezt próbálta az apostoli buzdításban kiemelni, hogy egy hasonló szeretet szükséges a családban is a két fél között.”

Elmondta, fontosnak tartja, hogy a családok jelen legyenek a plébániákon, és megtapasztalják az igazi szeretetet, amelyből meríteniük kell. „Nagyon örvendek annak, hogy van remény, s önök az új remény: jelen vannak itt ma, és ez azt jelenti, hogy vannak családok, melyekért érdemes és kell tenni”– mondta Fabian Măriuț. Hozzátette, hogy ezt a szeretetet tovább kell adni és buzdítani kell azokat, akik házasságra készülnek, hogy ők is megtapasztalják ezt, mert minden házaspár egy tabernákulum.

Az előadás után a jelenlévők csoportokra oszlottak, hogy megbeszéljék mindazt, amit hallottak, majd a közös ebéd után különféle műhelyek közül választhattak, a következő témákban: család, ifjúság és hivatások, szociális testvérek, szerzetesi élet, lelkiségi mozgalmak, oltárszolgálat vagy imacsoport.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
otszazan-az-egymilliobol-rozsafuzert-imadkozo-gyermekek-tanusagtetele-szolnokon
Ötszázan az egymillióból – Rózsafüzért imádkozó gyermekek tanúságtétele Szolnokon

A Magyar Katolikus Egyház is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek keretében október 18-án világszerte gyermekek imádkozzák együtt a rózsafüzért a világ egységéért és békéjéért. Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” imalánc egyik hazai helyszínére, Szolnokra látogattunk.

19:04
ujabb-vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-krisztus-kiraly-founnepenek-eloestejen
Újabb világméretű szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén

Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 24-én, szombaton a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői.

21:55