Rászorulóknak sütöttek mézeskalácsot Padén – KÉPRIPORT

2018. december 14. péntek, 12:03

Többgenerációs mézeskalácssütést szervezett december 8-án a Szerbiai Kolping Társaság a délvidéki Padén. Az elkészült süteményeket rászoruló időseknek ajánlották fel a részt vevő családok.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A mézes napon közel százan vettek részt, hároméves gyermekektől egészen a hetven év fölötti nagyszülőkig. A sütéshez felhasznált mézet Kerepesi Zoltán és családja ajánlotta fel. Míg a felnőttek a tésztát keverték és gyúrták, a gyerekek a figurákat szaggatták ki és díszítették, de számos ügyességi játék is várta őket. Az elkészült sütemények szeretetcsomagokba kerülnek, melyeket Fiser János plébános, valamint a helyi karitász munkatársai osztanak szét a rászoruló idősek között.  

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

19:10
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

17:33