Rászorulóknak sütöttek mézeskalácsot Padén – KÉPRIPORT

2018. december 14., péntek | 12:03

Többgenerációs mézeskalácssütést szervezett december 8-án a Szerbiai Kolping Társaság a délvidéki Padén. Az elkészült süteményeket rászoruló időseknek ajánlották fel a részt vevő családok.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A mézes napon közel százan vettek részt, hároméves gyermekektől egészen a hetven év fölötti nagyszülőkig. A sütéshez felhasznált mézet Kerepesi Zoltán és családja ajánlotta fel. Míg a felnőttek a tésztát keverték és gyúrták, a gyerekek a figurákat szaggatták ki és díszítették, de számos ügyességi játék is várta őket. Az elkészült sütemények szeretetcsomagokba kerülnek, melyeket Fiser János plébános, valamint a helyi karitász munkatársai osztanak szét a rászoruló idősek között.  

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
kovacs-zoltan-mariologus-gyumolcsolto-boldogasszony-unneperol-86418-20190324235153
Kovács Zoltán mariológus Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről

Az alábbiakban Kovács Zoltán plébános, mariológus írását tesszük közzé Urunk születésének hírüladása, magyar népi nevén Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről.

05:00
ferenc-papa-isten-turelmes-es-lehetoseget-ad-valtozasra
Ferenc pápa: Isten türelmes, és lehetőséget ad a változásra

Március 24-én a Szentatya Jézusnak az Isten irgalmasságáról és a megtérés szükségességéről szóló példázatáról elmélkedett a déli Angelus elimádkozásakor. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.

2019. március 24., vasárnap