Rózsafüzér-társulatok espereskerületi találkozóját tartották Szilágysomlyón

2018. május 15. kedd, 09:01

„Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Anyja” – ezzel a mottóval rendezték meg május 5-én a szilágysomlyói espereskerület rózsafüzér-társulatainak találkozóját a partiumi Szilágysomlyón, amelyen több mint száz társulati tag vett részt.

A program elején Kuglis Gábor Levente helyi plébános köszöntötte a jelenlévőket, majd Tímár Asztrik kaplonyi ferences házfőnök, plébános tartott előadást. Ismertette a Mária-tisztelet történetét az ókortól kezdve egész napjainkig. Külön kitért arra, hogy Jézus Anyja felekezeti hovatartozásuktól függetlenül nagyon sok művészt inspirált. A művészeti alkotások – az irodalomtól a festészetig – a mai napig tanúskodnak a Mária-tisztelet évszázadairól.

Az előadás után a résztvevők átvonultak a templomba, ahol elimádkozták a rózsafüzért. A tizedek között elmélkedéseket olvastak fel a különböző településekről érkezett társulati tagok. A rózsafüzért szentmise követte, amelyen a homíliát Tímár Asztrik ferences mondta.

A szentmise után egy kis meglepetésben volt része a vendégeknek: Garamvölgyi Anett felkészítésével hittanos gyermekek anyák napi műsorral kedveskedtek az anyukáknak, nagymamáknak.

A találkozót a loretói litánia elimádkozása zárta.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

2019. január 21. hétfő
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

2019. január 21. hétfő