Rózsafüzér-társulatok espereskerületi találkozóját tartották Szilágysomlyón

2018. május 15. kedd 09:01

„Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Anyja” – ezzel a mottóval rendezték meg május 5-én a szilágysomlyói espereskerület rózsafüzér-társulatainak találkozóját a partiumi Szilágysomlyón, amelyen több mint száz társulati tag vett részt.

A program elején Kuglis Gábor Levente helyi plébános köszöntötte a jelenlévőket, majd Tímár Asztrik kaplonyi ferences házfőnök, plébános tartott előadást. Ismertette a Mária-tisztelet történetét az ókortól kezdve egész napjainkig. Külön kitért arra, hogy Jézus Anyja felekezeti hovatartozásuktól függetlenül nagyon sok művészt inspirált. A művészeti alkotások – az irodalomtól a festészetig – a mai napig tanúskodnak a Mária-tisztelet évszázadairól.

Az előadás után a résztvevők átvonultak a templomba, ahol elimádkozták a rózsafüzért. A tizedek között elmélkedéseket olvastak fel a különböző településekről érkezett társulati tagok. A rózsafüzért szentmise követte, amelyen a homíliát Tímár Asztrik ferences mondta.

A szentmise után egy kis meglepetésben volt része a vendégeknek: Garamvölgyi Anett felkészítésével hittanos gyermekek anyák napi műsorral kedveskedtek az anyukáknak, nagymamáknak.

A találkozót a loretói litánia elimádkozása zárta.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-vallasok-kepviseloihez-beke-hidjait-epitsetek
Ferenc pápa üzenete a vallások képviselőihez: A béke hídjait építsétek!

Október 14-én a Szentatya arra figyelmeztetett a Bolognában tartott vallásközi imatalálkozóra küldött üzenetében, hogy a vallásoknak a párbeszédet, a békét, a testvéri együttélést kell szolgálniuk, mert különben önmagukat tagadják meg.

19:15
a-parbeszeddel-csak-nyerhetunk-bemutattak-klaus-von-stosch-az-iszlam-mint-kihivas-cimu-kotetet
A párbeszéddel csak nyerhetünk – Bemutatták Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás” című kötetét

A Magyar Kurír kiadásában megjelent Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések” című kötete. A könyvet Dejcsics Konrád bencés szerzetes és Szőke Péter, a hazai Sant’Egidio közösség vezetője mutatta be a szerző jelenlétében október 15-én, a budapesti D18 könyvesboltban.

15:45