Rózsafüzér-társulatok espereskerületi találkozóját tartották Szilágysomlyón

2018. május 15. kedd 09:01

„Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Anyja” – ezzel a mottóval rendezték meg május 5-én a szilágysomlyói espereskerület rózsafüzér-társulatainak találkozóját a partiumi Szilágysomlyón, amelyen több mint száz társulati tag vett részt.

A program elején Kuglis Gábor Levente helyi plébános köszöntötte a jelenlévőket, majd Tímár Asztrik kaplonyi ferences házfőnök, plébános tartott előadást. Ismertette a Mária-tisztelet történetét az ókortól kezdve egész napjainkig. Külön kitért arra, hogy Jézus Anyja felekezeti hovatartozásuktól függetlenül nagyon sok művészt inspirált. A művészeti alkotások – az irodalomtól a festészetig – a mai napig tanúskodnak a Mária-tisztelet évszázadairól.

Az előadás után a résztvevők átvonultak a templomba, ahol elimádkozták a rózsafüzért. A tizedek között elmélkedéseket olvastak fel a különböző településekről érkezett társulati tagok. A rózsafüzért szentmise követte, amelyen a homíliát Tímár Asztrik ferences mondta.

A szentmise után egy kis meglepetésben volt része a vendégeknek: Garamvölgyi Anett felkészítésével hittanos gyermekek anyák napi műsorral kedveskedtek az anyukáknak, nagymamáknak.

A találkozót a loretói litánia elimádkozása zárta.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
szentek-koreben-szekesfehervar-fogadalmi-unnepen
Szentek körében Székesfehérvár fogadalmi ünnepén

Húsz magyar szent ereklyéje jelenlétében ünnepeltek a székesfehérváriak a Szent István-i országfelajánlás emléknapján, augusztus 14-én. A város fogadalmi szentmiséjére érkezett ugyanis a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje.

2018. augusztus 15. szerda
cselekves-felelosseg-isten-es-ember-szeretet-szocialis-projekthet-fiataloknak-budapesten
Cselekvés, felelősség, Isten- és emberszeretet – Szociális projekthét fiataloknak Budapesten

Projekthétre hívtak össze egy katolikus szociális akadémia kezdeményezésére közép- és kelet-európai fiatalokat Budapestre. A 150 résztvevő a főváros szociális nehézségei ellen küzdő szervezetek munkájával ismerkedett. Augusztus 13-án Erdő Péter bíborossal ünnepeltek szentmisét a Mátyás-templomban.

2018. augusztus 14. kedd