Rózsafüzér-társulatok espereskerületi találkozóját tartották Szilágysomlyón

2018. május 15. kedd 09:01

„Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Anyja” – ezzel a mottóval rendezték meg május 5-én a szilágysomlyói espereskerület rózsafüzér-társulatainak találkozóját a partiumi Szilágysomlyón, amelyen több mint száz társulati tag vett részt.

A program elején Kuglis Gábor Levente helyi plébános köszöntötte a jelenlévőket, majd Tímár Asztrik kaplonyi ferences házfőnök, plébános tartott előadást. Ismertette a Mária-tisztelet történetét az ókortól kezdve egész napjainkig. Külön kitért arra, hogy Jézus Anyja felekezeti hovatartozásuktól függetlenül nagyon sok művészt inspirált. A művészeti alkotások – az irodalomtól a festészetig – a mai napig tanúskodnak a Mária-tisztelet évszázadairól.

Az előadás után a résztvevők átvonultak a templomba, ahol elimádkozták a rózsafüzért. A tizedek között elmélkedéseket olvastak fel a különböző településekről érkezett társulati tagok. A rózsafüzért szentmise követte, amelyen a homíliát Tímár Asztrik ferences mondta.

A szentmise után egy kis meglepetésben volt része a vendégeknek: Garamvölgyi Anett felkészítésével hittanos gyermekek anyák napi műsorral kedveskedtek az anyukáknak, nagymamáknak.

A találkozót a loretói litánia elimádkozása zárta.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a L’Eco di Bergamo című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek
vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-junius-2-an
Világméretű szentségimádásra hívnak június 2-án!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága úrnapjához kapcsolódva június 2-án délután 5-től szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust szerte a világon. Továbbra is lehet új helyszíneket regisztrálni a Corpus Domini weboldalon.

2018. május 25. péntek