Segítséget kérnek az esztelneki ferences kolostor felújításához

2019. február 14., csütörtök | 17:26

Akadályokba ütközik a Kovászna megyei Esztelnek ferences kolostorának felújítása, ezért Szilveszter barát, a kolostor házfőnöke adományozásra szólító kérést tett közzé blogján. A műemlék épület állapota miatt a felújítás már tavaly októberben elkezdődött.

A felújítás célja, hogy a 21. század igényeinek megfelelően fogadhassák azokat a papokat, szerzeteseket, valamint világi személyeket, családokat, időseket és fiatalokat, akik vissza szeretnének vonulni a világ zajától, el szeretnének csendesedni, lelkigyakorlatot tartani egy arra megfelelő környezetben – írja a Háromszék című napilap.

A munkálatok költségeinek fedezésére európai uniós alapokra pályáztak 2015-ben, de négy év telt el, mire hozzá tudtak látni a munkához, közben pedig az árak jelentősen növekedtek, a rendelkezésre álló pénzügyi keret azonban nem változott. Ráadásul a pályáztató gyulafehérvári ügynökség 2020 májusát jelölte meg a kivitelezés befejezése és az elszámolás végső dátumaként. Szilveszter barát, a kolostor házfőnöke ezért most személyes blogján kér segítséget. Felhívásában rámutat: az egyik nagy akadály az anyagiak hiánya, ugyanis a megnyert támogatásból már 2015-ben is csak szűkösen tudták volna megvalósítani a szerződésben foglalt terveiket, most, 2019-ben a megemelkedett árak miatt a költségek jóval nagyobbak lettek. További nehézséget okoznak azok az előre nem látható akadályok, amelyek egy műemlék épület felújítása során előbukkannak.

Azzal a kéréssel fordul a magán- és jogi személyekhez, családokhoz, intézmények, vállalatok, polgármesteri hivatalok és plébániák vezetőihez, a szűkebb pátriában élőkhöz és az attól távolabb lakókhoz, hogy a jó ügy érdekében fogjanak össze, és aki teheti, anyagi lehetőségei­hez mérten támogassa a ferences kolostor felújítását. A barát kéri, akinek nincs lehetősége anyagi támogatásra, az segítsen imával.

További információk ITT találhatók.

Forrás és fotó: Iochom István/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle