Szalay Annamária-díjban részesült a Magyar Katolikus Rádió

2018. december 7. péntek 14:10

Borbás Mária televíziós műsorvezető, szerkesztő, valamint a Magyar Katolikus Rádió kapta idén a Szalay Annamária Média Alapítvány díját. Az elismeréseket december 6-án, csütörtökön adták át Budapesten.

Szalay Annamária azt tartotta élete legfontosabb munkájának, hogy hozzájáruljon egy jobb, élhetőbb és a valós értékekre figyelő Magyarország létrejöttéhez – emelte ki Varga Mihály pénzügyminiszter, a Szalay Annamária Média Alapítvány kuratóriumi elnöke a díjátadó ünnepségen, melyen a Magyar Katolikus Rádió részéről Radetzky András vezérigazgató-helyettes vette át a díjat.

Szalay Annamária olyan médiát akart teremteni, amely védi a gyermekeket a káros tartalmaktól, megfelel a keresztény elveknek és a nemzeti kultúrának, egyben hozzájárul a külhoni magyar média megteremtéséhez, fejlődéséhez. A médiaalapítvány, amelyet Szalay Annamária emlékére és munkájának folytatása érdekében hoztak létre, szándékában, szellemében fejezi ki mindazt, amiért életében oly sokat és önfeláldozóan dolgozott – tette hozzá Varga Mihály.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a magyar kultúrtörténet jelentős személyiségeként beszélt a díj névadójáról, aki új, a keresztény örökség és a magyar hagyományok alkotta utat jelölt ki a magyar kultúra továbbvitelében.

Forrás: Magyar Katolikus Rádió; MTI

Fotó: Bartos Gyula/Kormány.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
esztergomi-papnovendekek-kulonleges-ajandekkal-segitenek-varakozasban
Különleges ajándékkal segítenek a várakozásban az esztergomi papnövendékek

Különleges felvételt töltöttek fel az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet YouTube-csatornájára a szeminárium növendékei. A szeminaristák „Ecce, carissimi” című videójukkal szeretnék az adventi készületet meghittebbé tenni.

2018. december 13. csütörtök
buda-sziveben-emeltek-szobrot-boldog-brenner-janos-vertanunak
Buda szívében emeltek szobrot Boldog Brenner János vértanúnak

A Szombathelyi Egyházmegye és a Brenner János Emlékhely Alapítvány szervezésében december 13-án Erdő Péter bíboros, prímás megáldotta Boldog Brenner János vértanú szobrát Budapesten, a Szentimrevárosban.

2018. december 13. csütörtök