Székelykeresztúron fiatalok szerveznek koncertet az új harangért

Külhoni – 2016. december 5., hétfő | 11:35

A székelykeresztúri Szent Kereszt-templom nagyharangja, amelyet Juhász Antal plébános áldott meg 1970-ben, idén nyáron helyrehozhatatlanul meghibásodott. Az új harang több ezer euróba kerül, ennek az összegnek az előteremtése nagy terhet ró a kis katolikus közösségre.

A keresztúri hívek lehetőségeikhez mérten igyekeztek eddig adományaikkal hozzájárulni az új harang öntéséhez. Az összefogásból az egyházközség fiatalajai sem szerettek volna kimaradni, ezért úgy határoztak, hogy jótékonysági koncertet szerveznek. A december 11-én, vasárnap délután 5 órától kezdődő hangversenyt a templomban tartják, ahol a fiatalok dicsőítő énekeket adnak elő.

Az elmúlt napokban a fiatal szervezők maguk népszerűsítették kezdeményezésüket, plakátos hirdetés mellett Facebook-eseményt is létrehoztak, sőt koncertbeharangozó kisfilmet is készítettek.

Mindazon elszármazott székelykeresztúriak vagy segítő szándékú jótevők, akik nem tudnak részt venni a jótékonysági koncerten, de szeretnének hozzájárulni az új harang öntésének költségeihez, banki átutalással adományozhatnak:

Parohia Romano-Catolică Cristuru Secuiesc
P-ța Libertății nr.60
Bank: BCR Cristuru Secuiesc
IBAN: RO68 RNCB 0154—0152—8540—0012

A székelykeresztúri plébánia honlapja elérhető ITT.

Forrás és fotó: Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria