Szent Rókus-búcsú Szepsiben

2018. augusztus 9. csütörtök 14:01

Augusztus 5-én Gábor Bertalan esperes plébános és Karch Krisztián káplán szentmisét mutatott be Szent Rókus tiszteletére a felvidéki városban található fogadalmi kápolnánál. A szertartáson megemlékeztek az 1831-es kolerajárvány áldozatairól.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

1831-ben hat hét alatt 212 szepsi lakos halt meg kolerában; az 1872-es járvány újabb 34 áldozatot követelt. A hívek a veszedelem elmúltával a város domboldalán kápolnát emeltek szent Rókus tiszteletére, ahol minden esztendőben augusztus 16., Szent Rókus emléknapja táján rájuk emlékeznek.

Az utóbbi években napjaink testi-lelki betegeinek gyógyulásáért is imádkoznak a Szent Rókus-búcsún részt vevők. A szepsi fogadalmi kápolnánál idén is korunk új pestise, a kábítószer, az alkohol, a testiség, a szerencsejátékok és a szekták rabjaiért imádkoztak a hívek, továbbá mindazokért, akik szenvednek miattuk, és akik felszabadításukon fáradoznak, az orvosokért és az ápolókért.

Az ünnepi szentmise – amelyet együtt mutatott be Gábor Bertalan esperes-plébános és Karch Krisztián káplán – szentségimádással és szentségi áldással zárult. A jelenlévők a Budapesten 2020-ban megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sikeréért is imádkoztak.

A búcsúünnep végén Karch Krisztián káplán újmisés áldásban részesítette a híveket.

Forrás és fotó: Romkat.sk

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
engedjuk-e-hogy-vessen-csiszoljon-magahoz-hasonlova-formaljon-brenner-emleknap-szombathelyen
Engedjük-e, hogy Isten véssen, csiszoljon, formáljon? – Boldog Brenner János-emléknap Szombathelyen

Boldog Brenner János emléknapján, december 15-én megtelt ünneplőkkel a szombathelyi székesegyház. Először ünnepeljük a vértanú pap liturgikus emléknapját: szentmisével, emléktábla- és ligetmegáldással, a vértanúság útján tett zarándoklattal. A Szombathelyi Egyházmegye ünnepén jártunk.

2018. december 15. szombat
a-biblia-uzenete-uj-honfoglalas
Új honfoglalás

Advent 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 3,10–18)

2018. december 15. szombat
Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle