Szerzetesi fogadalomtételt és templombúcsút ünnepeltek Miskolcon

Megszentelt élet – 2017. augusztus 16., szerda | 18:28

Háromnapos lelkigyakorlattal készültek a hívek a miskolci Nagyboldogasszony minorita templom búcsújára augusztus 12. és 14. között. Az ünnepet megelőző triduum keretében három minorita növendék tette le szerzetesi fogadalmát.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A lelkigyakorlatot Györfi Szabolcs pálos szerzetes, a budai Sziklakápolna és pálos kolostor gvárdiánja vezette. A fogadalomtételre a második napon került sor: Szalkai Zoltán József minorita örökfogadalmát, Takács Máté János és Zsók Hunor Tamás pedig első, egyéves fogadalmát tette le.

A búcsúi szentmisét augusztus 15-én Ternyák Csaba egri érsek mutatta be. Az eseményen megjelent Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és a város több képviselője is. A házigazda minoriták mellett koncelebráltak Miskolc több templomának plébánosai, valamint részt vettek a szertartáson a Szent Ferenc Kisnővérei és a Szeretet Misszionáriusai közösségének itt szolgáló tagjai.

Szentbeszédében Ternyák Csaba kiemelte, hogy Nagyboldogasszony napja hármas ünnep: az egyén ünnepe, az Egyház ünnepe és nemzeti ünnep is, hiszen ezen a napon ajánlotta fel Szent István Magyarországot Szűz Máriának. Ennek az ünnepnek azonban mégsem Mária a főszereplője, de még csak nem is Jézus Krisztus, hanem mi, emberek: Mária értünk vállalta, hogy igent mond az Isten meghívására, és Jézus Krisztus is azért jött közénk a világba, hogy megváltsa és üdvözítse az embert.

Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Fojtán László

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria