Terményáldás a kiskunhalasi katolikus szakiskola tankertjében – KÉPRIPORT

2018. október 15., hétfő | 18:50

Terményáldási ünnepséget tartottak október 11-én Kiskunhalason, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tankertjében felállított terményoltárnál.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

„Én ültettem, Apolló öntözte, de a növekedést Isten adta. Ezért nem az számít, aki ültette, sem az aki öntöz, csak az Isten, aki a növekedést adja” – Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből vett idézettel vezette fel az ünnepi eseményt Berki József káplán.

A terményáldást, melyen a kiskunhalasi Tekó, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium mezőgazdasági szakos tanulói és tanárai vettek részt, az iskola tankertjében tartották – mely a Magyarország legszebb konyhakertje verseny Közösségi kert kategóriájában első helyet érdemelt.

Az összegyűjtött őszi terményekből kialakított oltárnál Berki József káplán az isteni gondviselés és az emberi munka eredményének ünnepéről beszélt.

Kiemelte: az ember a munkája során elülteti, öntözi, vigyázza, gondozza terményeit, bízva és hálát adva Istennek segítségéért és irgalmáért, mellyel nap mint nap megajándékoz minden embert.

Tamás Sándor iskolalelkész áldotta meg a terményeket. A jelenlévők közös imájával zárult az esemény.

Forrás: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye; Teko.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
te-is-tamogathatod-az-egyhaz-tarsadalmi-szerepvallalasat
Te is támogathatod az Egyház társadalmi szerepvállalását!

Az egy százalékok felajánlására bátorítjuk olvasóinkat, és figyelmükbe ajánljuk ismét a Viber alkalmazásban elérhető matricacsomagot, amelyet április 28-ig tölthetnek le.

12:00
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd