Terményáldás a kiskunhalasi katolikus szakiskola tankertjében – KÉPRIPORT

2018. október 15. hétfő 18:50

Terményáldási ünnepséget tartottak október 11-én Kiskunhalason, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tankertjében felállított terményoltárnál.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

„Én ültettem, Apolló öntözte, de a növekedést Isten adta. Ezért nem az számít, aki ültette, sem az aki öntöz, csak az Isten, aki a növekedést adja” – Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből vett idézettel vezette fel az ünnepi eseményt Berki József káplán.

A terményáldást, melyen a kiskunhalasi Tekó, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium mezőgazdasági szakos tanulói és tanárai vettek részt, az iskola tankertjében tartották – mely a Magyarország legszebb konyhakertje verseny Közösségi kert kategóriájában első helyet érdemelt.

Az összegyűjtött őszi terményekből kialakított oltárnál Berki József káplán az isteni gondviselés és az emberi munka eredményének ünnepéről beszélt.

Kiemelte: az ember a munkája során elülteti, öntözi, vigyázza, gondozza terményeit, bízva és hálát adva Istennek segítségéért és irgalmáért, mellyel nap mint nap megajándékoz minden embert.

Tamás Sándor iskolalelkész áldotta meg a terményeket. A jelenlévők közös imájával zárult az esemény.

Forrás: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye; Teko.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-szexualitasban-kifejezodo-szeretet-meltosaga-es-szepsege-cupich-biboros-eloadasa-dublinban
A szexualitásban kifejeződő szeretet méltósága és szépsége – Cupich bíboros előadása Dublinban

Augusztus 21–26. között rendezték meg Dublinban a Családok IX. Világtalálkozóját. Sorozatunkban ezúttal Blase Cupich bíboros, chicagói érsek előadását összegezzük, aki a házastársi szeretet testi dimenziójáról beszélt és vezetett beszélgetést augusztus 23-án.

19:58
az-iraki-szir-keresztenyek-beke-es-remeny-emberei-eloadas-pazmanyon
Az iraki szír keresztények a béke és a remény emberei – Előadás a Pázmányon

„Az iraki kereszténység helyzete az Iszlám Állam után” címmel Yohanna Petros Mouche moszuli szír katolikus érsek és Nicodemus Daoud Matti Sharaf moszuli szír ortodox érsek tartott előadást november 14-én este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán.

15:04