Tizedszer rendeztek motoros búcsút Ecséden

2016. május 24., kedd | 17:15

Tizedik alkalommal rendezték meg a kerékpárosok és motorosok zarándoklatát a Heves megyei Ecséd szélén található Szentkút-völgyi kápolnánál május 20-án és 21-én.

„Jó példával élni két keréken!” – ezzel a mottóval szervezi meg  a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány évről évre májusban motoros zarándoklatát.

A találkozó május 20-án, pénteken este a Varga József helyi plébános által bemutatott szentmisével kezdődött.

Másnap, május 21-én, szombaton rövid megnyitó után Benkő László, több sikeres történelmi regény szerzője tartott író-olvasó találkozót. Az íróval Machovits László (Macho) motoros, a Hunyadi Rend kapitánya beszélgetett. Délután Mónus József hagyományőrző harci és távlövő íjász, többszörös világbajnok és világrekorder tartott lenyűgöző bemutatót. Ezután Czemez Farkas lovas zarándok előadása következett, ammelyben a vállalható célokról és a hit erejéről is szó esett.

Az ünnepi szentmisét Balla Barnabás pálos rendi szerzetes celebrálta, aki szentbeszédében kiemelte: tapasztalt motorosként fontos, hogy tudjuk, a rendben avagy a normálatlanul közlekedők csoportjában akarunk-e haladni utunk folyamán. Továbbá elmondta: több függőség van, de csak az a fontos, miképpen függünk egymástól, miképpen értékeljük társainkhoz, barátainkhoz, motoros társainkhoz való kapcsolatunkat, nemcsak a mindennapokban, hanem az úton is. Valamint az, miképpen függünk a Jóistentől; közeledjünk hozzá és szeressük, merjünk imádkozni – fűzte hozzá a szerzetes. A szertartáson az erdélyi Hargitafürdőről érkezett gyerekek végeztek énekes szolgálatot.

A jubileumi szentmisét követően a hagyománynak megfelelően áldásban részesültek a részt vevő motorosok.

Az egész napos programok mellett lehetőség volt véradásra az erre a célra szolgáló kamionban.

Rácz László felvidéki motoros, kovácsmester saját alkotásait ajánlotta fel jótékonysági árverésre, az ebből befolyó összeget a kegyhely Boldogasszony-kápolnájának fejlesztésére ajánlották fel a licitálók.

Forrás és fotó: Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
latni-az-ures-sirt-es-hinni
Látni az üres sírt és hinni

Húsvétvasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 20,1–9)

16:00
istenkereses-es-beavatas-beszelgetes-katekumenatus-gyakorlatarol
Istenkeresés és beavatás – Beszélgetés a katekumenátus gyakorlatáról

A nagyböjt végéhez közeledve a budai ciszterci Szent Imre-plébánián Kató-Bellavics Ágota katekétával, valamint a keresztelésre készülő Pataki Barbarával és Burján Tamással beszélgettünk hitről, beavatásról.

13:00
Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle