Tolna megyében a munkát keresők elhelyezkedésében is segít a Máltai Szeretetszolgálat

Hazai – 2016. július 22., péntek | 17:32

Szakmai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. A cég nemcsak a közvetlen elhelyezkedésben segít a munkát keresőknek, hanem adományaival támogatja a segélyszervezet foglalkoztató üzemeit is.

A munkaerő kölcsönzésével, közvetítésével, toborzással foglalkozó cég jelenleg közel kétezer munkahelyre keres partnerei számára megfelelő munkaerőt. Nehéz azonban elérni az alkalmas potenciális munkavállalókat, főleg vidéken. A toborzási folyamatba ezért bekapcsolódtak a szeretetszolgálat szociális munkásai, akik abban segítenek, hogy az érintettek közötti bizalom kialakuljon. Ennek hiánya ugyanis sokszor a legjobb szándék ellenére meghiúsítja a munkát keresők és a munkaadók egymásra találását.

A közös munka eredményeként az elmúlt hónapokban közel hatvan gyulaji munkakereső helyezkedhetett el egy tabi gyárban, és további ötven fő kapott munkát Alsószentmártonban. Mindkét településen nagyarányú a munkanélküliség, az ott élőket sújtja a szegénység és a társadalmi kirekesztettség. A munkába állás ezért nem csupán bevételi forrást jelenthet számukra, hanem megbecsülést, visszautat, jövőt. A szervezetek úgy vélik, a közöttük kialakult együttgondolkodás és a segítségnyújtásban kidolgozott közös szemlélet mintegy modellként szolgálhat a jövőben.

A közvetítő cég munkatársai adományokkal is támogatják a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, július közepén a pécsi Csilla Gondviselés Háza Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye számára vittek általuk gyűjtött ruhaadományokat. Ősszel a cég leselejtezett elektronikai berendezéseit a szeretetszolgálat pécsi elektronikaieszköz-kezelő üzemébe szállítják majd feldolgozásra, elősegítve ezzel a műhely húsz megváltozott munkaképességű dolgozójának foglalkoztatását, a Trenkwalder irodai papírhulladékát pedig a pécsi Hősök Terei Munkacsoport brikettáló műhelyében dolgozzák majd fel tüzelőnek a rászorulók.

Forrás és fotó: Máltai.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria