Újabb öt évre kapott szentszéki akkreditációt a Szent Atanáz-főiskola

Hazai – 2018. október 17., szerda | 18:31

A Katolikus Nevelés Kongregációja 2018. szeptember 27-én kelt dekrétumával újabb ötéves ciklusra megújította a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola és a Pápai Keleti Intézet közötti aggregációs szerződést.

A dekrétum kiadását Massimo Pampaloninek, a Pápai Keleti Intézet rektorhelyettesének hivatalos látogatása előzte meg, melynek során megvizsgálta, hogy az intézmény teljesíti-e az aggregáció feltételeit. Massimo Pampaloni jelentése alapján, valamint a mellékelt dokumentáció vizsgálata után döntött a Kongregáció az aggregáció megújítása mellett.

* * *

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola 1995-ben lett a Pápai Keleti Intézet affiliált, majd 2006-ban aggregált intézménye. Az affiliáció a baccalaureatusi diploma kiadására, az aggregáció pedig az erre épülő licenciaképzés lebonyolítására jogosítja fel a főiskolát. Az intézmény ezzel a háromlépcsős (baccalaureatus, licencia, doktorátus) katolikus felsőoktatási képzési rendszer első két fokozatát biztosítja hallgatóinak. A kelet- és közép-európai régióban egyedülálló módon a hittudományi főiskola által szervezett licencia képzési programja a keleti teológia és a keleti szent tudományok ismereteit rendszerezi.

Forrás és fotó: SZAGHF

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria