Újra megszervezik a nagyothallók lelkigyakorlatát Vácott

Hazai – 2018. január 17., szerda | 9:00

Egész hétvégés lelkigyakorlatot szerveznek nagyothallók részére február 23. és 25. között a váci Althann Vendégház és Konferenciaközpontban.

 

A lelkigyakorlatot február 23-án, pénteken 16 órakor kezdődik és február 25-én, vasárnap 14 órakor ér véget.

A lelkigyakorlat célja:

– Az egyházmegyékben szétszórtan élő hallássérült/nagyothalló testvérek és hozzátartozóik meghívása egy közös hétvégére.

– Beszélgetni a fogyatékkal élők mindennapjairól. A hozzátartozók segítése az állapot elfogadásában.

– Megoldást keresni a meglévő problémákra, lelkileg, testileg, technikailag.

– Akadálymentes gyónási lehetőséget biztosítani.

– További terveket készíteni a Váci Egyházmegyében a hallássérüléssel, illetve a más fogyatékkal élők számára.

– Képet alkotni az akadálymentességről az egyházmegyék templomaiban. (A felmérés szerint a Váci Egyházmegyében egy indukciós hurokkal rendelkező templomot találtak, a mátraverebély-szentkúti bazilikát. Az Eszetregom-Budapesti Főegyházmegyében hat ilyen templom van, ezek közül egyedül a piarista kápolna található a pesti oldalon.)

A lelkigyakorlat során az előadásokat Marton Zsolt tartja majd, ő fog misézni és gyóntatni is. Pénteken Bacsa Dávid nagyothalló újmisés atya lesz a lalkigyakorlatozókkal. A zárószentmisét szombaton Beer Miklós váci megyéspüspök mutatja be.

Jelentkezés e-mailben a nagyothallok.lelkigyakorlata@gmail.com címen, vagy kizárólag SMS-ben a +36 (30) 471-3905-ös telefonszámon, illetve levélben a lelkigyakorlatos ház címén (2600 Vác, Budapesti főút 5–7.) lehetséges.

A hétvége során jelnyelvi és írótolmács biztosítva lesz.

A jelentkezési határidő: február 16.

A lelkigyakorlat szervezője Lauer Tamás kistarcsai diakónus, aki maga is nagyothalló.

A helyszínen fizetendő végösszeg, mely a három napot, két éjszakát tartalmazza egy főre szállással és étkezéssel (péntek: vacsora + szállás; szombat: reggeli + ebéd + vacsora + szállás; vasárnap: reggeli + ebéd) Beer Miklós püspök támogatásának köszönhetően – 15 130 forint helyett – 12 000 forint. Bejárás esetén a költség kevesebb, de napközbeni használati díjat kell fizetni.

Szöveg és fotó: Lauer Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria