Videó a meddőségkezelés egyházilag elfogadott módszeréről

Kitekintő – 2011. november 8., kedd | 15:43

A NaPro Technológia Magyarországon eddig nem ismert és nem használt meddőségkivizsgálási és -kezelési módszer, amelyet számos országban (mintegy 230 központban) komoly eredményekkel alkalmaznak.

A hetvenes-nyolcvanas években az USA-ban Thomas W. Hilgers és munkatársai a katolikus egyház által jóváhagyott, termékenységgel kapcsolatos kezelési módszerek és a természetes családtervezés kutatásával foglalkoztak. Kidolgozták a természetes családtervezés Creighton Modell rendszerét, majd ennek továbbfejlesztésével hozták létre a NaPro természetes fogantatást elősegítő technológiát (Natural Procreative Technology). Az egyházilag elfogadott módszer számos meddőnek tartott házaspárt ajándékozott meg a gyermekáldás örömével.

A módszert november 25-én konferencián mutatják be a hazai érdeklődőknek a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. A rendezvényre elsősorban orvosokat, szülésznőket, védőnőket várnak, de szívesen látnak minden érdeklődőt. Az előadások után az előadóknak kérdéseket lehet feltenni. A részvétel ingyenes.

A NaPro technológiát ismerteti az alábbi, 14 perces videó. A magyar felirat megjelenítéséhez indítsuk el a videót, és kattintsunk a kép alatt megjelenő cc gombra!

Magyar Kurír

(mk)