Videoüzenetben köszöntötte az Egyesült Államok elnöke az életért való 45. demonstráció résztvevőit

2018. január 20. szombat 15:22

Több százezer ember vett részt az élethez való jogért és az abortusz ellen szervezett demonstráción az Egyesült Államokban. Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házból videoüzenetben köszöntötte a Pro-Life-megmozdulást.

Az Egyesült Államok valaha volt elnökei közül elsőként köszöntötte videoüzenetben Donald Trump a 45. alkalommal szervezett életvédő tüntetés több százezer résztvevőjét. „Elnökségem ideje alatt mindenkor kiállunk a Függetlenségi nyilatkozatban megfogalmazott legfontosabb jogért, az élethez való jogért” – emelte ki az amerikai elnök a Fehér Ház rózsakertjében elhangzott beszédében, melyet műholdon keresztül, élőben közvetítettek. Az elnök kifejezte: büszke arra, hogy így köszöntheti az életért küzdő aktivistákat. Hozzátette: elődei, köztük Ronald Reagan, idősebb és ifjabb George Bush telefonon keresztül szóltak az abortuszt ellenző demonstrálókhoz.

A minden évben megszervezett tüntetés résztvevői pozitívan értékelték az elnöki beszédet. Sokan úgy nyilatkoztak, hogy – bár nem értenek egyet mindenben, de – Trump elismerést szerzett az abortusz elleni küzdelemben.

Az Egyesült Államok jelenlegi elnöke január 18-án, csütörtökön jelentette be, hogy az érvénybe lépő rendelkezés a jövőben megvédi azokat az orvosokat, ápolónővéreket és az egészségügyben dolgozó más alkalmazottakat, akik nem akarnak részt venni a magzatelhajtási beavatkozásokban.

1973-ban az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága két ellenszavazattal törvényesnek nyilvánította az abortuszt; azóta 59 millió magzatelhajtást végeztek az országban. Az első évek Pro-Life-tüntetéseihez körülbelül húszezren csatlakoztak; 2003–2013-tól jelentősen növekedett a számuk. Az életvédő mozgalom az utóbbi években az abortuszellenes törekvések mellett a szegények, az elvándorlók és az egészségbiztosítás nehézségeivel küzdők jogaiért is igyekszik síkra szállni.

Forrás: Kathpress.at

Fotó és videó: Catholicherald.co.uk

Magyar Kurír
(gj)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
isten-szeretet-ezert-szeretett-lenyek-vagyunk-eloadas-sorozat-belso-varkastely
Isten a szeretet, ezért szeretett lények vagyunk – „A belső várkastély”-ról a D18 kávézóban

A budapesti D18 könyvesbolt-kávézó előadás-sorozatot indított Avilai Nagy Szent Teréz „A belső várkastély” című művéről. A negyedik előadást február 22-én tartotta Baráth Évi orvos. Előadótársa, Béri Renátó kármelita szerzetes betegség miatt nem tudott jelen lenni.

2018. február 23. péntek
tuz-utott-ki-budapest-egyik-legnagyobb-templomaban-felmerul-szandekos-gyujtogatas-gyanuja
Tűz ütött ki Budapest egyik legnagyobb templomában – Felmerül a szándékos gyújtogatás gyanúja

Február 23-án, hajnali három óra után lángra kapott a Budapest Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom kerti tárolója, a lángok később átterjedtek a tetőszerkezetre.

2018. február 23. péntek
Mai evangélium – 2018. február 24.

Mai evangélium – 2018. február 24.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,9–17

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Nagyböjti kalendárium – 2018. február 24.

Nagyböjti kalendárium – 2018. február 24.

Idei nagyböjti készületünkben az Ószövetségi Szentírást idézzük napról napra. Készüljünk együtt Jézus megváltó kereszthalálára és a feltámadásának ünnepére!

Előző napok »

hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István RádióMagyar Katolikus Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPKÚj Ember  Magyar Katolikus Rádió Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle