Videoüzenetben köszöntötte az Egyesült Államok elnöke az életért való 45. demonstráció résztvevőit

2018. január 20., szombat | 15:22

Több százezer ember vett részt az élethez való jogért és az abortusz ellen szervezett demonstráción az Egyesült Államokban. Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házból videoüzenetben köszöntötte a Pro-Life-megmozdulást.

Az Egyesült Államok valaha volt elnökei közül elsőként köszöntötte videoüzenetben Donald Trump a 45. alkalommal szervezett életvédő tüntetés több százezer résztvevőjét. „Elnökségem ideje alatt mindenkor kiállunk a Függetlenségi nyilatkozatban megfogalmazott legfontosabb jogért, az élethez való jogért” – emelte ki az amerikai elnök a Fehér Ház rózsakertjében elhangzott beszédében, melyet műholdon keresztül, élőben közvetítettek. Az elnök kifejezte: büszke arra, hogy így köszöntheti az életért küzdő aktivistákat. Hozzátette: elődei, köztük Ronald Reagan, idősebb és ifjabb George Bush telefonon keresztül szóltak az abortuszt ellenző demonstrálókhoz.

A minden évben megszervezett tüntetés résztvevői pozitívan értékelték az elnöki beszédet. Sokan úgy nyilatkoztak, hogy – bár nem értenek egyet mindenben, de – Trump elismerést szerzett az abortusz elleni küzdelemben.

Az Egyesült Államok jelenlegi elnöke január 18-án, csütörtökön jelentette be, hogy az érvénybe lépő rendelkezés a jövőben megvédi azokat az orvosokat, ápolónővéreket és az egészségügyben dolgozó más alkalmazottakat, akik nem akarnak részt venni a magzatelhajtási beavatkozásokban.

1973-ban az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága két ellenszavazattal törvényesnek nyilvánította az abortuszt; azóta 59 millió magzatelhajtást végeztek az országban. Az első évek Pro-Life-tüntetéseihez körülbelül húszezren csatlakoztak; 2003–2013-tól jelentősen növekedett a számuk. Az életvédő mozgalom az utóbbi években az abortuszellenes törekvések mellett a szegények, az elvándorlók és az egészségbiztosítás nehézségeivel küzdők jogaiért is igyekszik síkra szállni.

Forrás: Kathpress.at

Fotó és videó: Catholicherald.co.uk

Magyar Kurír
(gj)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
latni-az-ures-sirt-es-hinni
Látni az üres sírt és hinni

Húsvétvasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 20,1–9)

16:00
istenkereses-es-beavatas-beszelgetes-katekumenatus-gyakorlatarol
Istenkeresés és beavatás – Beszélgetés a katekumenátus gyakorlatáról

A nagyböjt végéhez közeledve a budai ciszterci Szent Imre-plébánián Kató-Bellavics Ágota katekétával, valamint a keresztelésre készülő Pataki Barbarával és Burján Tamással beszélgettünk hitről, beavatásról.

13:00
Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle