Jakubinyi György érsek bérmált több mint száz cigány hívőt Sepsiszentgyörgyön

2019. május 9., csütörtök | 12:09

Nem mindennapi eseményben volt része a sepsiszentgyörgyi Mária, Világ Királynője-egyházközség híveinek május 1-jén, hiszen Jakubinyi György gyulafehérvári érsek a bérmálás szentségét száznál is több roma hívőnek szolgáltatta ki.

A bérmálási szentmisén koncelebrált Hurgoi János érseki titkár, az idén aranymisét ünneplő Szabó Lajos kanonok, Faragó István, Bartos Károly és Sánta Pál plébánosok, illetve Márkus András helyi plébános is. A bérmálás kiszolgáltatása mellett Jakubinyi György akolitussá avatta Vintila Lászlót, aki eddig is tevékenyen kivette részét az őrkői plébánia életéből, de az avatással szolgálata megerősítést nyert.

A gyulafehérvári pasztorációs iroda szervezésében nemrég véget ért a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban tartott hároméves felkészítés, melynek keretében a lelkipásztori munkatársakat képezték ki a szolgálatra. A hároméves képzés után a résztvevők öt tantárgyból tettek vizsgát, amely után a sikeresen vizsgázók világi munkatársak lesznek a plébániákon. Azokat a férfiakat, akik akolitusi szolgálatra jelentkeztek és sikeres vizsgát tettek, az egyházmegye főpásztorai avatják fel az akolitusi szolgálatra.

Forrás és fotó: Jánó Árpád/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

19:24
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

19:59
Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Útravaló – 2019. május 26., húsvét 6. vasárnapja

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle