Petrozsényben látható a Szent László-vándorkiállítás

2017. október 31. kedd 11:04

Tamás József gyulafehérvári segédpüspök október 28-án, a Szent Borbála-templom felszentelésének 130. évfordulóján ünnepi szentmisét mutatott be Petrozsényben. A szertartást követően megnyitották a „»Tiszta hittel, erős kézzel« – Szent László király, a hit bajnoka, a haza hőse” című vándorkiállítást.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepi szentmisén jelen voltak a dél-erdélyi város testvértelepülései, Várpalota és Gelsenkirchen küldöttségei is. Az évforduló és a Szent László-emlékév alkalmából a plébánia vendégül látta a „Tiszta hittel, erős kézzel” – Szent László király, a hit bajnoka, a haza hőse című vándorkiállítást is, amelyet a szentmise után Okos Márton, a Kárpát-medencét bejáró tárlatot rendező bizottság tagja nyitott meg.

A tárlaton, melyet a Szent László-emlékév Tanácsadó Testülete állított össze, tizenkét tabló látható. A magyarázó szövegeket Kerny Terézia művészettörténész, Kiss Tamás, a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár igazgatója, valamint Medgyesy S. Norbert  művelődéstörénész írta.


Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-temucoban-az-egyseg-nem-egy-iroasztalnal-gyakorolt-muveszet
Ferenc pápa Temucóban: Az egység nem egy íróasztalnál gyakorolt művészet!

Chilei látogatása során második szentmiséjét január 17-én a Temucótól öt kilométerre fekvő Maquehue repülőtéren, a mapucse indiánok ősi földjén mutatta be a Szentatya. Az egység erőszakmentes építésére biztatta a chilei hívőket.

22:10
eszkozei-vagyunk-tanitasnak-halaado-szentmiset-mutattak-be-maria-radio-szuletesna
Eszközei vagyunk a tanításnak – Hálaadó szentmisét mutattak be a Mária Rádió születésnapján

Január 16-án, a magyarországi Mária Rádió tizenkettedik születésnapján hálaadó szentmisét mutatott be a Béke téri Szent László-templomban Lépes Lóránt, aki január elseje óta a Mária Rádió műsorigazgatója.

10:18