Petrozsényben látható a Szent László-vándorkiállítás

2017. október 31. kedd 11:04

Tamás József gyulafehérvári segédpüspök október 28-án, a Szent Borbála-templom felszentelésének 130. évfordulóján ünnepi szentmisét mutatott be Petrozsényben. A szertartást követően megnyitották a „»Tiszta hittel, erős kézzel« – Szent László király, a hit bajnoka, a haza hőse” című vándorkiállítást.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepi szentmisén jelen voltak a dél-erdélyi város testvértelepülései, Várpalota és Gelsenkirchen küldöttségei is. Az évforduló és a Szent László-emlékév alkalmából a plébánia vendégül látta a „Tiszta hittel, erős kézzel” – Szent László király, a hit bajnoka, a haza hőse című vándorkiállítást is, amelyet a szentmise után Okos Márton, a Kárpát-medencét bejáró tárlatot rendező bizottság tagja nyitott meg.

A tárlaton, melyet a Szent László-emlékév Tanácsadó Testülete állított össze, tizenkét tabló látható. A magyarázó szövegeket Kerny Terézia művészettörténész, Kiss Tamás, a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár igazgatója, valamint Medgyesy S. Norbert  művelődéstörénész írta.


Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
-tartos-szeretet-iden-is-rekordot-dontott-karitasz-nagybojti-elelmiszergyujtese
„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai karitászcsoportok munkáját.

18:06
mysterium-fidei-megjelent-vi-pal-enciklikaja-magyar-nyelven
Mysterium fidei – Megjelent VI. Pál enciklikája magyar nyelven

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” című sorozatában, az Ecclesia Szövetkezettel együttműködésben – ötvenhárom év elteltével – először jelenik meg magyar nyelven VI. Pál pápa „Mysterium fidei” kezdetű enciklikája, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében.

13:19