Petrozsényben látható a Szent László-vándorkiállítás

2017. október 31. kedd 11:04

Tamás József gyulafehérvári segédpüspök október 28-án, a Szent Borbála-templom felszentelésének 130. évfordulóján ünnepi szentmisét mutatott be Petrozsényben. A szertartást követően megnyitották a „»Tiszta hittel, erős kézzel« – Szent László király, a hit bajnoka, a haza hőse” című vándorkiállítást.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepi szentmisén jelen voltak a dél-erdélyi város testvértelepülései, Várpalota és Gelsenkirchen küldöttségei is. Az évforduló és a Szent László-emlékév alkalmából a plébánia vendégül látta a „Tiszta hittel, erős kézzel” – Szent László király, a hit bajnoka, a haza hőse című vándorkiállítást is, amelyet a szentmise után Okos Márton, a Kárpát-medencét bejáró tárlatot rendező bizottság tagja nyitott meg.

A tárlaton, melyet a Szent László-emlékév Tanácsadó Testülete állított össze, tizenkét tabló látható. A magyarázó szövegeket Kerny Terézia művészettörténész, Kiss Tamás, a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár igazgatója, valamint Medgyesy S. Norbert  művelődéstörénész írta.


Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-ujsagiroknak-eleg-kizsakmanyolasbol-segiteni-kell-az-afrikaiakat-fejlodni
Ferenc pápa az újságíróknak: Elég a kizsákmányolásból, segíteni kell az afrikaiakat fejlődni!

Június 21-én este, a genfi egynapos látogatása végén, a Szentatya ismét válaszolt a repülőn vele utazó újságírók kérdéseire.

2018. június 22. péntek
papszentelesre-varva-vagy-az-emberek-szolgalatara
Papszentelésre várva – Vágy az emberek szolgálatára

Kisiván Csabát, a Kaposvári Egyházmegye diakónusát június 23-án szenteli áldozópappá Varga László megyéspüspök. Dobai Barna Ottót ugyanezen a napon szenteli áldozópappá Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök.

2018. június 22. péntek