Petrozsényben látható a Szent László-vándorkiállítás

2017. október 31. kedd 11:04

Tamás József gyulafehérvári segédpüspök október 28-án, a Szent Borbála-templom felszentelésének 130. évfordulóján ünnepi szentmisét mutatott be Petrozsényben. A szertartást követően megnyitották a „»Tiszta hittel, erős kézzel« – Szent László király, a hit bajnoka, a haza hőse” című vándorkiállítást.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepi szentmisén jelen voltak a dél-erdélyi város testvértelepülései, Várpalota és Gelsenkirchen küldöttségei is. Az évforduló és a Szent László-emlékév alkalmából a plébánia vendégül látta a „Tiszta hittel, erős kézzel” – Szent László király, a hit bajnoka, a haza hőse című vándorkiállítást is, amelyet a szentmise után Okos Márton, a Kárpát-medencét bejáró tárlatot rendező bizottság tagja nyitott meg.

A tárlaton, melyet a Szent László-emlékév Tanácsadó Testülete állított össze, tizenkét tabló látható. A magyarázó szövegeket Kerny Terézia művészettörténész, Kiss Tamás, a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár igazgatója, valamint Medgyesy S. Norbert  művelődéstörénész írta.


Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
nem-legenda-merce-kaszap-istvanra-emlekeztek-parbeszed-hazaban
Nem legenda, mérce – Kaszap Istvánra emlékeztek a Párbeszéd Házában

Kaszap István (1916–1935), a fiatalon elhunyt jezsuita novícius tiszteletére rendeztek emlékestet az Ars Sacra Fesztivál keretében a budapesti Párbeszéd Házában szeptember 17-én. Az esten a Parastúdió előadásával és kerekasztal-beszélgetéssel idézték fel a fiatal hitvalló emlékét.

2018. szeptember 18. kedd
berczi-bernat-ciszterci-apat-benedikalasat-unnepeltek-zircen
Bérczi Bernát ciszterci apát benedikálását ünnepelték Zircen

Szeptember 15-én, a Fájdalmas Szűzanya emléknapján tartották az új ciszterci apát benedikálását Zircen. A szertartást Mauro Giuseppe Lepori generális apát végezte. A zirci ciszterci szerzetesközösség július 13-án választotta meg hat évre Bérczi L. Bernát eddigi kormányzóperjelt a monostor apátjává.

2018. szeptember 18. kedd