Jótékonysági gálaestet tartanak a Nemzeti Színházban a magyarföldi fatemplom orgonájáért

Kultúra – 2017. szeptember 27., szerda | 9:00

Jótékonysági gálaestet tartanak a magyarföldi fatemplom faorgonájának megépítéséért a Nemzeti Színházban október 2-án – mondta el Rátóti Zoltán színművész az M1 aktuális csatorna műsorában szeptember 25-én.

Rátóti Zoltán ismertette: az operát Rost Andrea képviseli majd a gálán, amelyen részt vesz mások mellett Udvaros Dorottya színművész, Zséda és Wolf Kati énekesnő, a Kaláka együttes, amely a Fatemplom Fesztivál megrendezésében is közreműködik. Lesz próza, eljön Szarvas József és Funtek Frigyes, a humort Sándor György képviseli, lesz jazz is, a Juhász Gábor trió előadásában, de ott lesz Müller Péter Sziámi Budapest Gold Stars nevű együttesével is – sorolt néhány további résztvevőt a Nemzeti Színház színművésze.

Mint mondta, a gálaestre támogatói jegyek már 2500 forinttól kaphatók, az orgona megépítéséhez 15 millió forintra van szükség. Jegyek a Nemzeti Színház jegypénztárában és az interneten válthatók – tette hozzá a színművész, aki beszélt arról is, hogy az orgonát a pécsi orgonamanufaktúra készíti.

A Zala megyei település ökumenikus templomának felépítéséért 2009-ben már sikeresen összefogtak művészek – idézte fel Rátóti Zoltán.

Forrás: MTI

Fotó: Magyarfold.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria