Kelj fel imádkozni akkor, amikor Don Bosco örökre elaludt!

2019. január 29., kedd | 18:50

Hagyomány, hogy a szalézi fiatalok és Don Bosco barátai Bosco Szent János halálának időpontjában, január 31-én hajnalban 4.45-kor elmondanak egy imát. Az óbudai szaléziak a rendalapító égi születésnapjára emlékezve idén is meghirdették a hajnali imát.

Don Bosco 1888. január 31-én hajnali 4.45-kor halt meg. A hajnali imádságban részt vevők január 30-án lefekvéskor 4.44-re állítják be az ébresztőórát, és január 31-én 4.45-kor egyénileg, röviden hálát adnak Istennek Don Boscóért, majd folytathatják tovább az alvást. „Ez a pillanat olyan, mintha mi is ott lennénk abban a szobában, Valdoccóban, Don Bosco betegágya mellett.” Idén ezen az éjjelen lesz Don Bosco halálának 131. évfordulója.

Don Bosco azt kérte a fiataloktól, hogy imádkozzanak érte, és ezt megteszik ma is. Mivel szentként már nincs szüksége az imákra, ezért ez a hajnali pillanat a hála kifejezése Istennek a szalézi rend alapítójáért, illetve az imádkozók kérhetik az ifjúság szentjének közbenjárását.

A kezdeményezéshez, amit a Facebook közösségi oldalon is meghirdettek, évről évre egyre többen csatlakoznak. A szervezők bátorítanak minden Don Bosco-tisztelőt, hogy vegyenek részt a közös imádságban.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd