Magányosoknak, elváltaknak, gyerekre vágyóknak rendeznek lelkigyakorlatokat Mátraverebély-Szentkúton

2018. november 28. szerda 09:46

Többek között párt kereső fiataloknak, gyermekre vágyó pároknak és magányosoknak szerveznek programokat az elkövetkezendő időszakban Mátraverebély-Szentkúton. A nemzeti kegyhelyen januárban Böjte Csabát is vendégül látják, valamint az elváltak, egyedül maradtak számára is lesz lelkigyakorlat.

A ferences rend által működtetett kegyhelyen folyamatosak a külső és belső fejlesztések, idén pedig a szlovákiai rendtartománnyal folytatnak turisztikai célú együttműködést.

Karácsony előtt adventi felkészülésre hívják az érdeklődőket Mátraverebély-Szentkúton december 7. és 9. között. A lelkigyakorlat arra nyújt lehetőséget, hogy a résztvevők egy békés, pihentető és elgondolkodtató hétvégével kezdjenek hozzá az ünnepi készülődéshez. Szentkút egyik legnépszerűbb programja minden évben a magányosok karácsonya, ahol együtt lehetnek mindazok, akiknek nincs lehetőségük szeretteikkel tölteni az ünnepeket.

Januárban Böjte Csaba atya várja a hozzá fordulókat, februárban az egyedülálló fiatalok, illetve a gyermekre vágyó párok, márciusban pedig az elváltak és egyedül maradtak lelkigyakorlatára jelentkezhetnek az érdeklődők.

Az ország egyetlen római katolikus nemzeti kegyhelyét először 2015-ben újították fel, és azóta is folyamatosak a fejlesztések. Ráadásul 2017 decemberében egyedülálló együttműködés jött létre a magyar és a szlovák ferences rendtartomány között, melynek célja a kiválasztott helyszínek ferences tulajdonban lévő épített örökségi helyszíneinek védelme, felújítása és látogathatóvá tétele. A program négy helyszínt érint: Magyarországon Szécsényt és Szentkutat, Szlovákiában pedig Pozsonyt és Füleket.

Az aktuális kiemelt téli, tavaszi programok:

December 7–9. Adventi lelkigyakorlat (Bán Jónás OFM)
December 23–27. Magányosok karácsonya (Hágen Edit nővér)
Január 11–13. Böjte Csaba atya lelkigyakorlata
Február 15–17. Egyedülálló fiatalok lelkigyakorlata (Elekes Szende és Asztalos Dániel)
Február 22–24. Gyermekre vágyók lelkigyakorlata (Csépányi Gábor atya) Március 15–17. Elváltak, egyedül maradtak lelkigyakorlata (Madocsai Bea)

Bővebb információt a kegyhely honlapján találhatnak.

A program az Interreg V-A Szlovákia–Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló „A határterület ferences kulturális örökségi helyszíneinek turisztikai célú fejlesztése a két rendtartomány együttműködése által (MONUMENTIS) (SKHU/1601/1.1/060)” projekt keretében valósul meg.

Forrás és fotó: Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kegyelmet-es-eszkozoket-kapunk-hithez
Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt kérdeztük.

19:59
ferenc-papa-gondolkodjunk-el-miben-tudnank-valtoztatni-magatartasunkon
Ferenc pápa: Gondolkodjunk el, miben tudnánk változtatni magatartásunkon!

December 9-én délben a Szentatya elimádkozta az Úrangyala imát a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Hangsúlyozta, hogy nekünk is tudnunk kell változtatni magatartásunkon, nyitnunk kell mások felé, reményt és vigaszt kell vinnünk az embereknek.

18:57