Országos találkozót tartottak a Domonkos-rend világi közösségei Budakeszin

2019. január 28., hétfő | 17:59

Az Árpád-házi Szent Margit ünnepét követő napon, január 19-én rendezték meg a Domonkos-rend világi közösségeinek idei első országos találkozóját Budakeszin, a Havas Boldogasszony-templomban, valamint a Szent László Közösségi Házban.


KÉPGALÉRIA – klikk  a képre!

A Domonkos-rend tizenhárom világi közössége gyűlt össze a találkozóra; Soprontól Budapesten át Debrecenig, Pécstől Hódmezővásárhelyig, szerte az országból érkeztek a résztvevők. A közösségek Szent Margit-kilenceddel készültek a rendezvényre.

A zsolozsma imádságot követő szentmisét Jacek Górski OP, a világiak új promotora celebrálta. A szentmise keretében a budakeszi közösség két tagja hároméves, egy tagja pedig örökfogadalmat tett.

A szentmisén az Árpád-házi Szent Margitról Nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációjának Budakeszin élő tagjai is részt vettek. A nővérek egy nappal korábban, január 18-án ünnepelték a rend alapításának 150. évfordulója alkalmából meghirdetett jubileumi év zárását. Ez alkalomból Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök mutatott be szentmisét Budakeszin.

A világi közösségek találkozóján a szentmise után Deák Hedvig OP általános főnöknő tartott előadást Szent Margit koráról, a Margit-szigeti kolostor alapításáról és fejlődéséről, a török idők viszontagságairól és a magyarországi domonkos rendtartomány első szentje, az 1943-ban kanonizált Szent Margit lelkiségéről és annak máig szóló üzenetéről.

Forrás: Domonkosok.hu

Fotó: Vizy Zsigmond

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
michael-blume-isten-kegyelmebol-hatalmunk-van-arra-hogy-atalakitsuk-vilagot
Michael A. Blume: „Isten kegyelméből hatalmunk van arra, hogy átalakítsuk a világot”

Magyarország apostoli nunciusát kérdeztük a húsvét misztériumáról és személyes tapasztalatairól.

2019. április 21., vasárnap
ferenc-papa-urbi-et-orbi-uzenete-husvet-vasarnapjan-az-elet-ura-ne-talaljon-minket-kozonyosnek
Ferenc pápa Urbi et Orbi üzenete húsvét vasárnapján: Az élet Ura ne találjon minket közönyösnek!

Április 21-én, húsvétvasárnap Urbi et Orbi üzenetében Ferenc pápa arról beszélt, hogy a feltámadt Krisztus nem hagyja magukra azokat, akiket próbatétel, fájdalom sújt. Imádkozott a Srí Lanka-i merényletek áldozataiért.

2019. április 21., vasárnap
Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle