Öt győri bencés diák kapott díjat, ösztöndíjat a Bencés Diákok Győri Egyesületétől

2018. június 20. szerda 14:25

A Czuczor Gergely Bencés Gimnázium tanévzárójának keretében június 15-én díjakat, ösztöndíjakat adott át a Bencés Diákok Győri Egyesülete. Ezúttal a gimnázium öt tanulójának kiemelkedő tanulmányi eredményét és példamutató tevékenységét ismerték el.

A 2017/2018-as tanévben a gimnázium „Jó tanuló – Jó sportoló”-ja a lányok közül Panykó Eszter 12. osztályos diák lett, aki serleget és 15 ezer forintos sportutalványt kapott jutalmul. A fiúk közül a szintén 12. osztályos Szabó Dávid lett az év „Jó tanuló – Jó sportoló”-ja, akinek jutalma serleg, könyv, futball-labda és egy sporttáska volt. Szabó Dávid emellett Péter Tamás főtitkár különdíját is átvehette: egy jubileumi emlékérmet és díszoklevelet.

Fair play díjban részesült Rujp Miklós 12. osztályos tanuló egész éves sportszerű hozzáállása, magatartása és sportteljesítménye elismeréseként. Jutalma serleg, könyv és sporttáska mellett egy 15 ezer forintos sportutalvány.

A Kőrösi Tamás, Péter Tamás, Koór Sándor és Kozma Ottó által alapított Luif Otmár-ösztöndíjat Horváth Donát 11. osztályos tanuló nyerte el, kiváló biológiatanulmányainak elismeréseként. Az ösztöndíjas a hagyományoknak megfelelően az oklevél és a Luif Otmár-füveskönyv mellé 50 ezer forint pénzjutalomban is részesült. 

Idén első alkalommal adták át a Bencés Diákok Győri Egyesülete által alapított Jáki Sándor Teodóz-ösztöndíjat, melyet a Collegium Musicum Jaurinense iskolai énekkar arra legérdemesebb diákja vehet át ezentúl minden évben. A díjat először Százados Tamás 12. osztályos tanuló érdemelte ki, aki az oklevél és a Vándorapostol című könyv mellé 50 ezer forint pénzjutalomban is részesült. 

A díjakat Nagy Jenő elnökségi tag, a győri székesegyház tanácsadó testületének világi elnöke adta át.

Az ösztöndíjak, díjak alapításával és átadásával az egyesület célja a tehetséggondozás, a jövőépítés. „Olyan szellemi légkör vesz körül bennünket, amelyben nem divat a jövővel foglalkozni, mellyel kapcsolatban inkább csak az aggodalmak kerülnek szóba. A Bencés Diákok Győri Egyesülete a távlatokra szeretne ráhangolódni, tenni akar a jövőért, melyet tudatosan igyekszik alakítani. A tehetséggondozást és a tanév végi gazdag jutalmazási rendszert is ennek szolgálatába állítjuk” – mondta el Péter Tamás, a Bencés Diákok Győri Egyesületének főtitkára.

Forrás és fotó: Bencés Diákok Győri Egyesülete

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
karrier-es-csalad-egokabatban-es-alazattal
„Szólj be a papnak” Debrecenben: Karrier és család – egokabátban és alázattal

„Család–karrier, hol van az egyensúly?” címmel rendezett beszélgetést Debrecenben a Szólj be a papnak! csapata november 19-én. A szervezők beszámolóját adjuk közre az estéről.

20:40
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25