Rómában vendégeskedtek a NEK sajtóirodájának képviselői

Az örök városban tett látogatást az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) sajtóirodájának képviselete május 15. és 17. között.

2019. május 23., csütörtök

A győri Szent Imre-templom is fogadja a missziós keresztet

Május 22–24. között Győrbe, a Szent Imre-templomba is „elzarándokol” az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma a helyi Szent Imre-, Szentlélek- és a győr-gyirmóti Szent László-plébánia közreműködésével.

2019. május 22., szerda

Még egy nap Jézussal – Már lehet jelentkezni az idei Forráspontra

Már lehet jelentkezni a „Forráspont” ifjúsági eucharisztikus napra, melyet szeptember 21-én tartanak a budapesti BOK Csarnokban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében.

2019. május 20., hétfő

A garamszentbenedeki Szent Vér-kegyhelyre zarándokoltak a Kaposvári Egyházmegye hívei

A Kaposvári Egyházmegye a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve Szent Vér-kegyhelyekre hirdetett zarándoklatot. Május 18-án mintegy hétszáz hívő indult útnak a felvidéki Garamszentbenedekre.

2019. május 20., hétfő

Az Eucharisztia ünneplése 57.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2019. május 19., vasárnap

Idén is világméretű szentségimádás lesz úrnapja szombatján

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága az Eucharisztia ünnepéhez, úrnapjához kapcsolódva június 22-re világméretű szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon. A NEK titkársága felhívását... »

2019. május 18., szombat

Piero Marini érsek az Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről: Nem az erőnket akarjuk megmutatni

A vasárnap ünneplése fontos jel a világ számára – hangsúlyozta Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Tanácsának elnöke. Őt és a testület titkárát, Vittore Boccardit kérdeztük budapesti tartózkodásuk napjaiban.

2019. május 16., csütörtök

„Kerülj beljebb!” – Missziós évet hirdettek a soproni Szent Imre-plébánián

Május 11-én Veres András megyéspüspök jelenlétében, a 2020-as eucharisztikus kongresszus szimbóluma, a missziós kereszt előtt Németh István plébános a méltó felkészülés jegyében missziós évet hirdetett a soproni Szent Imre-templomban a plébániai közösség lelki... »

2019. május 14., kedd

Összeköt, nem szétválaszt! – Megjelent a 2018-as eucharisztikus tudományos konferencia anyaga

A Magyar Kurír gondozásában megjelent az „Összeköt, nem szétválaszt!” című kötet, melyben a 2018. november 27–29. között Esztergomban megrendezett eucharisztikus tudományos konferencia előadásainak szerkesztett változata olvasható. Az alábbiakban Erdő Péter bíboros, prímás... »

2019. május 13., hétfő

A legfőbb, hogy lelki élmény legyen... – Egy százéves hölgy az 1938-as eucharisztikus kongresszusról

Kevesen élnek hazánkban egy évszázadnyi tapasztalattal. Különösen olyanok, akik két nemzetközi eucharisztikus kongresszus előkészületi időszakának is tanúi lehetnek. Gőbel Ágoston készített interjút Buvári Andrásné Mária nénivel az 1938-as kongresszusról.

2019. május 12., vasárnap

A szolgálat lelkiségével az emberek felé – Sajtótájékoztató Budapesten a NEK előkészületeiről

Találkozóra gyűltek össze a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Tanácsának tagjai és a püspöki konferenciák nemzeti küldöttei május 8. és 11. között Budapesten. A négynapos konferenciáról május 10-én tartottak sajtótájékoztatót a budavári Hilton szállóban.

2019. május 10., péntek

Veres András: Az eucharisztikus kongresszus óriási lehetőség plébániai közösségeink megújulására

Az 52. Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága négynapos konferenciát rendez május 8. és 11. között Budapesten.

2019. május 10., péntek

Erdő Péter a budapesti eucharisztikus kongresszusról: Olyanok voltunk, mint akik álmodnak

Az 52. Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága négynapos konferenciát rendez május 8. és 11. között Budapesten.

2019. május 10., péntek

Áder János: Magyarország születése óta nemcsak kapni, sokkal inkább adni akar

Az 52. Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága négynapos konferenciát rendez május 8. és 11. között Budapesten.

2019. május 10., péntek

Hogy megfogják a ruhánk szegélyét – Palánki Ferenc előadása az Eucharisztiáról Debrecenben

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület jegyében programsorozatot indított a debreceni Megtestesülés-templomban, melynek utolsó alkalmán, május 4-én Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök tartott... »

2019. május 9., csütörtök

„Az Eucharisztia a teremtést megelőzve létezett” – Barsi Balázs előadása Székesfehérváron

Barsi Balázs ferences szerzetes „Eucharisztia és a teremtés misztériuma” című előadásával folytatódott a felkészülés a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban április 29-én.

2019. május 8., szerda

Az Eucharisztia ünneplése 56.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2019. május 5., vasárnap

Flashmobbal a szeretetért – Már csak 500 nap a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig

Éppen 500 nap van hátra a Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig (NEK). Ebből az alkalomból 500 fős gyermekkórus énekelt május 2-án délben Budapesten, a Szent István-bazilika előtt. Erdő Péter bíboros is jelen volt az eseményen, és sajtótájékoztatót... »

2019. május 2., csütörtök

Az eucharisztikus kongresszusra készültek a Győri Egyházmegye zarándoklatán

A budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülés jegyében telt május első napja a győri Káptalandombon. A Veres András megyéspüspök által kezdeményezett egyházmegyei zarándoklat középpontjában az Oltáriszentség, a szent család példája és a missziós... »

2019. május 2., csütörtök

Isten a keresztfáról uralkodik – A győri székesegyházban fogadták a missziós keresztet

Az Isteni Irgalmasság ünnepének hétvégéjén a Győri Egyházmegyébe érkezett a missziós kereszt, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbóluma. A kapuvári Szent Anna-templom után április 30-án a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban fogadták Ozsvári Csaba ötvösművész... »

2019. május 2., csütörtök

tovább »