A Vinculum Caritatis Közösség Boldog Brenner János pártfogásába ajánlotta magát

Március 9-én Máriabesnyőn, a Mater Salvatoris lelkigyakorlatos ház kápolnájában az Oltáriszentség nevét viselő Vinculum Caritatis Közösség női, papi és családi ágának tagjai a közösség alapításának hetvenedik évfordulóját ünnepelték.

14:29

Lelkigyakorlaton vettek részt a Székesfehérvári Egyházmegye oktatási intézményeinek pedagógusai

A Székesfehérvári Egyházmegye oktatási intézményeiben dolgozó pedagógusok nagyböjti lelkigyakorlatán Székesfehérváron március 8-án Ugrits Tamás pasztorális helynök, püspöki irodaigazgató tartott előadást.

10:36

Papi rekollekciók Székesfehérváron az eucharisztikus kongresszusra való készület jegyében

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülés jegyében zajlanak idén a papi rekollekciók a Székesfehérvári Egyházmegyében. Az idei első továbbképzést március 7-én tartották meg.

2019. március 12. , kedd

Szentségimádási napot tartottak a győri szemináriumban

A hagyományoknak megfelelően március 7-én, Aquinói Szent Tamás – a római katolikus iskolák, a papnevelő intézetek és növendékeik védőszentje – régi ünnepnapján tartották a győri Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet szentségimádási napját.

2019. március 12. , kedd

Folytatódott a lelki felkészülés az eucharisztikus kongresszusra Homrogdon

Homrogdon, a Krisztus Teste és Vére tiszteletére szentelt templomban 2017 szeptembere óta rendeznek programokat a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület jegyében. Legutóbb március 5-én tartottak imanapot, melyen Gábor Bertalan szepsi esperes-plébános mondott... »

2019. március 11. , hétfő

Összehozza az embereket – Elkezdődtek a missziós kereszt programjai a Szeged-Csanádi Egyházmegyében

Március 10-én, vasárnap reggel, elsőáldozók bemutatásának adott helyet a szegedi dóm. A gyerekek a missziós kereszt köré gyűlve imádkoztak. Ezt követően szentmisét mutatott be Kiss-Rigó László megyéspüspök.

2019. március 10. , vasárnap

Keszthelyre érkezett az 1938-as eucharisztikus világkongresszust bemutató kiállítás

Márfi Gyula veszprémi érsek nyitotta meg az „Eucharistia Vinculum Caritatis – Az Oltáriszentség a szeretet köteléke” című kiállítást március 4-én Keszthelyen, a Kis Szent Teréz-bazilikában.

2019. március 10. , vasárnap

Az Eucharisztia ünneplése 52.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2019. március 10. , vasárnap

2020-ban határon innen és túlról is várják az elsőáldozókat Budapestre – Kérdések és válaszok

Korábbi két publikációnkban a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) kapcsán kérdeztük Fábry Kornélt, a 2020-as budapesti találkozó általános titkárát. Olvasói levelek és telefonok nyomán, a nagy érdeklődésre számot tartó elsőáldozás kapcsán kérdeztük ismét Kornél... »

2019. március 9. , szombat

Béri Renátó az Oltáriszentségről: Isten ingyenes „szolgáltató”, százszázalékos lefedettséggel

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület március 2-án folytatódott a debreceni Megtestesülés-templomban. Ez alkalommal a fiatalok és leendő bérmálkozók szempontjából szemlélték az Oltáriszentség titkát, többek közt Béri Renátó kármelita... »

2019. március 7. , csütörtök

Az Eucharisztia sugárzó fényében napozunk – Püspöki előadás Nyíregyházán

Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-plébánia dísztermében tartott előadást Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészülete jegyében február 27-én, miután szentmisét ünnepelt a jelen lévő hívekkel.

2019. március 6. , szerda

Megalakult az Eucharisztikus Élet Mozgalom tatai közössége

A tatai Szent Imre-plébániatemplom (másik nevén: kapucinus templom) közössége 2019 januárjában csatlakozott az Eucharisztikus Élet Mozgalomhoz.

2019. február 28. , csütörtök

Minden a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról – Húsz kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban a második rész olvasható.

2019. február 28. , csütörtök

Áldoztatók és igeliturgiát tartók továbbképzése Pécsen

Áldoztatók és igeliturgiát tartók számára hirdettek képzést február 23-án a pécsi Magtár Látogatóközpontban. Nyúl Viktor, a Pécsi Egyházmegye pasztorális helynöke előadásainak fő témája az Eucharisztia lelkisége volt.

2019. február 27. , szerda

Útra kel a bátai Szent Vér-ereklye

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve körútra indul a bátai Szent Vér-ereklye a Pécsi Egyházmegye területén.

2019. február 25. , hétfő

Karl Wallner: Magyarországra figyel a keresztény világ – Eucharisztikus Kongresszus 2020

A Pápai Missziós Művek ausztriai igazgatója, Karl Wallner ciszterci szerzetes szerint Magyarországnak nagy szerepe lehet abban, hogy Európa visszatérjen keresztény gyökereihez.

2019. február 24. , vasárnap

Az Eucharisztia ünneplése 51.

Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.

2019. február 24. , vasárnap

Jézus előtt a barát–ellenség viszonyt gondoljuk át újra! – Dejcsics Konrád OSB Székesfehérváron

„Minden forrásom belőled fakad… – Miből is? (Ön-)kritikus készület a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra” címmel Dejcsics Konrád bencés szerzetes, a Pannonhalmi Főapátság kulturális főigazgatója tartott előadást február 20-án a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és... »

2019. február 23. , szombat

Az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségével foglalkozik a családpasztorációs papi találkozó

A következő családpasztorációs papi találkozóra április 25-én, csütörtökön kerül sor Budapesten, a Katolikus Pedagógiai Intézetben. Az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségének kapcsolatával, és az ezzel összefüggő pasztorációs kérdésekkel foglalkoznak majd a... »

2019. február 23. , szombat

Nagykárolyban is imádkoztak a missziós kereszt előtt

Február 4. és 15. között a Szatmári Egyházmegyében tett körutat a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje: február 13–15-én Nagykárolyban, a Kalazanci Szent József-templomban helyezték ki a világrendezvény szimbólumát.

2019. február 20. , szerda

tovább »