Betegek világnapja a kistarcsai kórházban

2019. február 12., kedd | 11:51

Szentmisével emlékezett meg február 9-én a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata a betegek világnapjáról a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A kistarcsai Flór Ferenc Kórház lelkigondozói szolgálata hagyományaihoz híven február 9-én, szombat délelőtt szentmise keretében emlékezett meg a betegek világnapjáról. A szentmisét Faragó Artúr, a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának vezetője, egyházmegyei kórházlelkész mutatta be, melynek keretében a betegek szentségét is kiszolgáltatta a felkészült résztvevőknek.

Mivel a lelkigondozók egyik nagy példaképe Kalkuttai Szent Teréz anya, az idei betegek világnapján kiállítással emlékeztek meg életéről és munkájáról. A tárlat korábban látható volt már a 2016-os krakkói ifjúsági világtalálkozón, két évvel ezelőtt pedig a nagyváradi püspökségen; törzsanyagát a kórházi szolgálat lelkiségére átformálva mutatják be Kistarcsán egy héten keresztül. 

A szentmisén és a kiállítás megnyitóján részt vettek Teréz anya Magyarországon élő nővérei is. A budapesti Tömő utcai közösségből érkezett nővérek elhozták Szent Teréz anya ereklyéjét, amit az oltáron, majd a kiállított kereszt előtt is elhelyeztek. A misén jelen lévő betegeknek ajándékokkal kedveskedtek, szentképeket és Teréz anya-érmet osztva nekik.

Forrás és fotó: Kórházlelkész.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd