A Miskolci Egyházmegyében tartották találkozójukat az egyházmegyék karitászigazgatói

2019. február 17., vasárnap | 19:05

A Magyar Katolikus Egyház egyházmegyéinek karitászigazgatóit a Miskolci Egyházmegye látta vendégül éves találkozójuk alkalmából február 10. és 12. között.

A találkozó során az aktuális feladatok megtervezése mellett a Miskolci Egyházmegye életébe is betekintést nyerhettek a résztvevők, és néhány nevezetességet is felkerestek.

A betegek világnapján, február 11-én Sajópálfalán, a Kenethozókról elnevezett női monostorban végzett vecsernye után a helyi zarándokházban tartottak megbeszélést a karitászigazgatók. Itt találkozott a vendégekkel Orosz Atanáz püspök.

A program zarándoklattal folytatódott, amelynek első állomása Árpád-házi Szent Erzsébet feltételezett szülővárosa, Sárospatak volt, majd Tokaj-Hegyalja nevezetességeit ismerhették meg a résztvevők.

Másnap Máriapócsra látogattak, ahol a liturgikus imádságok és énekek mellett felhangzottak Ady Endre szavai is: „Ma Mária-kép minden durva lábnyom (…) Áldassál, hogy ma találkoztam véled.”

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat