A moszkvai patriarkátus segélyszállítmányt küldött a szíriai menekülteknek

Kitekintő – 2018. február 15., csütörtök | 18:30

Február második hetében 77 tonna élelmiszert küldött a moszkvai ortodox patriarkátus Szíria és Libanon menekülttáborai megsegítésére – adta hírül a L’Osservatore Romano vatikáni napilap február 13-i száma, a moszkvai patriarkátus külügyi osztályának beszámolója alapján.

A szíriai háború kezdete óta ez az első alkalom, hogy orosz keresztény közösségek vezetői oroszországi muszlim közösségekkel karöltve ilyen jelentős közös segélyakciót valósítottak meg.

Elindítója, Hilarion volokalamszki metropolita – Kirill moszkvai pátriárka áldásával és Sztyepan Igumnov szerzetes-elöljáró, a moszkvai patriarkátus egyházi külkapcsolatokért felelős titkára szervezőmunkájával – fogta össze a különféle vallási felekezetek erre irányuló kezdeményezéseit.

A szolidaritási akcióban – a helyi Katolikus Egyház támogatása mellett – többek között az örmény apostoli egyház, oroszországi protestáns felekezetek, valamint muszlim közösségek is részt vettek. Nem csak a gyűjtés valósult meg keresztény–muszlim összefogással: Szíriában és Libanonban ugyanígy közös szervezéssel osztották szét az adományokat keresztények és muszlimok. Az alapvető élelmiszereket (többek között lisztet, cukrot, búzát, tésztát, olajat, tejport, hal- és húskonzerveket) tartalmazó segélyszállítmányt 25 kilós csomagokba osztva szét juttatták el a rászoruló családokhoz.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria