A pápa fogadta a Microsoft elnökét

2019. február 15., péntek | 18:15

A vatikáni sajtóközpont megbízott igazgatója, Alessandro Gisotti február 13-án tájékoztatta az újságírókat a pápa és Brad Smith, a Microsoft elnöke magántalálkozójáról, amelyen Vincenzo Paglia érsek, a Pápai Életvédő Akadémia elnöke is jelen volt.

A szerda délután megtartott találkozón a közjó szolgálatában működő mesterséges intelligenciáról volt szó, továbbá olyan tevékenységekről, amelyek célja, hogy csökkentsék a digitális megosztottságot, a „digitális szakadékot”, amely továbbra is világszinten jellemző. Brad Smith, a Microsoft elnöke és Vincenzo Paglia érsek arról tájékoztatták a Szentatyát, hogy a Microsoft vállalat és a Pápai Életvédő Akadémia nemzetközi díjat hoz létre a mesterséges intelligencia etikus használatának elismerésére.

A Pápai Életvédő Akadémia 2020-as közgyűlésének témája a mesterséges intelligencia. Idén február 25–27. között kerül sor a testület plenáris ülésére, amelyen a Robotetika. Személyek, gépek és az egészség témájával foglalkoznak majd – tájékoztatott a megbízott szentszéki szóvivő.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő