A pápa fogadta a Microsoft elnökét

2019. február 15., péntek | 18:15

A vatikáni sajtóközpont megbízott igazgatója, Alessandro Gisotti február 13-án tájékoztatta az újságírókat a pápa és Brad Smith, a Microsoft elnöke magántalálkozójáról, amelyen Vincenzo Paglia érsek, a Pápai Életvédő Akadémia elnöke is jelen volt.

A szerda délután megtartott találkozón a közjó szolgálatában működő mesterséges intelligenciáról volt szó, továbbá olyan tevékenységekről, amelyek célja, hogy csökkentsék a digitális megosztottságot, a „digitális szakadékot”, amely továbbra is világszinten jellemző. Brad Smith, a Microsoft elnöke és Vincenzo Paglia érsek arról tájékoztatták a Szentatyát, hogy a Microsoft vállalat és a Pápai Életvédő Akadémia nemzetközi díjat hoz létre a mesterséges intelligencia etikus használatának elismerésére.

A Pápai Életvédő Akadémia 2020-as közgyűlésének témája a mesterséges intelligencia. Idén február 25–27. között kerül sor a testület plenáris ülésére, amelyen a Robotetika. Személyek, gépek és az egészség témájával foglalkoznak majd – tájékoztatott a megbízott szentszéki szóvivő.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat