A pápa fogadta a Microsoft elnökét

2019. február 15., péntek | 18:15

A vatikáni sajtóközpont megbízott igazgatója, Alessandro Gisotti február 13-án tájékoztatta az újságírókat a pápa és Brad Smith, a Microsoft elnöke magántalálkozójáról, amelyen Vincenzo Paglia érsek, a Pápai Életvédő Akadémia elnöke is jelen volt.

A szerda délután megtartott találkozón a közjó szolgálatában működő mesterséges intelligenciáról volt szó, továbbá olyan tevékenységekről, amelyek célja, hogy csökkentsék a digitális megosztottságot, a „digitális szakadékot”, amely továbbra is világszinten jellemző. Brad Smith, a Microsoft elnöke és Vincenzo Paglia érsek arról tájékoztatták a Szentatyát, hogy a Microsoft vállalat és a Pápai Életvédő Akadémia nemzetközi díjat hoz létre a mesterséges intelligencia etikus használatának elismerésére.

A Pápai Életvédő Akadémia 2020-as közgyűlésének témája a mesterséges intelligencia. Idén február 25–27. között kerül sor a testület plenáris ülésére, amelyen a Robotetika. Személyek, gépek és az egészség témájával foglalkoznak majd – tájékoztatott a megbízott szentszéki szóvivő.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap