A sebeinkről fog megismerni minket a Jóisten – Orosz Lóránt tartott lelkigyakorlatot Szombathelyen

Hazai – 2024. március 18., hétfő | 9:36

Március 8. és 10. között nagyböjti lelkigyakorlatot szerveztek a Martineum Felnőttképző Akadémián Orosz Lóránt ferences szerzetes, a mátraverebély-szentkúti kegyhely igazgatójának vezetésével, valamint Anna és Filoména domonkos nővérekkel.

A lelkigyakorlat vezérfonala ez volt: idén 800 éve annak, hogy Assisi Szent Ferenc megkapta a stigmákat Alverna hegyén.

Orosz Lóránt OFM elmélkedéseiben szólt arról, az emberi szenvedés egy nagyon nagy titok, Krisztussal nyer értelmet. Ha Krisztushoz akarunk hasonlítani, akkor nem kerülhetjük el a szenvedést. Fontos észrevenni közben a vigasztalásokat, amiket kapunk.

Stigmatizáltnak lenni – erre vagyunk hivatva, ez a kincsünk, ami Krisztushoz visz közel minket. A sebeinkről fog megismerni minket a Jóisten az életünk végén, azokról, amiket Őérte elfogadtunk, neki felajánlottunk. A ferences szereztes a rendszeres szentségi életre – az imára, szentáldozásra és a szentgyónásra – biztatott mindenkit, ez a legfontosabb segítségünk életünk során.

Orosz Lóránt elmélkedéseit áthatották a ferences rend közösségében és a lelkipásztori munkájában megélt tapasztalatai, de vidám személyisége is. A résztvevők elmélyülését segítették a közös imák, a zsolozsmázás, a szentmisék, a keresztút, a domonkos nővérek által vezetett szemlélődő és rózsafüzér imádság, a csendes egyéni imaidők, valamint a kiscsoportos beszélgetésben megosztott tapasztalatok is. Sokan járultak szentgyónáshoz és éltek a domonkos nővérek által felkínált lelki beszélgetés lehetőségével is.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria