A túlzott individualizmusnak súlyos ára van – Paglia érsek az abortuszról szóló ír népszavazásról

2018. május 26. szombat 15:32

Az exit poll eredmények szerint az írek többsége, 68 százaléka a terhességmegszakítás liberalizálását támogatta az erről tartott május 25-i népszavazáson. Vincenzo Paglia érsek, a Pápai Életvédő Akadémia elnöke szerint olyan kultúrában élünk, amelyik háttérbe szorítja a létezéshez való jogot.

Írországban is terjed a túlzott individualizmus, amely az egyén érdekét fölébe helyezi mindenki másénak, beleértve a születendő, védtelen gyermekekét is. Ezzel szemben ki kell állunk mindenki jogaiért, főként a gyengék érdekében, akiket el kell kísérni, támogatni kell, nem pedig magukra hagyni – Vincenzo Paglia érsek, a Pápai Életvédő Akadémia elnöke így kommentálta a népszavazás előzetes eredményét.

Paglia érsek szerint olyan kultúrában élünk, amelyik háttérbe szorítja a létezéshez való jogot, előnyben részesítve azt, aki ki akarja iktatni a másikat, hogy magát mentse. „Ez a logika abszurd módon drámai. Ezért életbevágó, hogy erősítsük az emberi élet védelmét, támogatását, annak minden pillanatában” – hangsúlyozta az érsek.

Ivan Jurikovič érsek, szentszéki ENSZ-megfigyelő Genfben úgy nyilatkozott, hogy az egészségügyi szolgáltatások nem irányulhatnak a születendő gyermekek élete ellen. „A biztos abortusz nem a reprodukciós egészség eszköze” – fogalmazott.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
az-udvosseg-eletado-ereje
Az üdvösség életadó ereje

Keresztelő Szent János születése – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 1,57–66.80)

16:00
papszenteles-elott-nyitott-szivvel-holpar-balazs
Nyitott szívvel – Holpár Balázs, a Győri Egyházmegye újmisése

Holpár Balázzsal a szentelés előtti nap délutánján beszélgettünk a győri szeminárium rekreációs termében.

12:00