A túlzott individualizmusnak súlyos ára van – Paglia érsek az abortuszról szóló ír népszavazásról

2018. május 26. szombat 15:32

Az exit poll eredmények szerint az írek többsége, 68 százaléka a terhességmegszakítás liberalizálását támogatta az erről tartott május 25-i népszavazáson. Vincenzo Paglia érsek, a Pápai Életvédő Akadémia elnöke szerint olyan kultúrában élünk, amelyik háttérbe szorítja a létezéshez való jogot.

Írországban is terjed a túlzott individualizmus, amely az egyén érdekét fölébe helyezi mindenki másénak, beleértve a születendő, védtelen gyermekekét is. Ezzel szemben ki kell állunk mindenki jogaiért, főként a gyengék érdekében, akiket el kell kísérni, támogatni kell, nem pedig magukra hagyni – Vincenzo Paglia érsek, a Pápai Életvédő Akadémia elnöke így kommentálta a népszavazás előzetes eredményét.

Paglia érsek szerint olyan kultúrában élünk, amelyik háttérbe szorítja a létezéshez való jogot, előnyben részesítve azt, aki ki akarja iktatni a másikat, hogy magát mentse. „Ez a logika abszurd módon drámai. Ezért életbevágó, hogy erősítsük az emberi élet védelmét, támogatását, annak minden pillanatában” – hangsúlyozta az érsek.

Ivan Jurikovič érsek, szentszéki ENSZ-megfigyelő Genfben úgy nyilatkozott, hogy az egészségügyi szolgáltatások nem irányulhatnak a születendő gyermekek élete ellen. „A biztos abortusz nem a reprodukciós egészség eszköze” – fogalmazott.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-felemelo-feladat-igazat-szolni-es-igazkent-elni
Ferenc pápa: Felemelő feladat igazat szólni és igazként élni!

November 14-én a Szentatya a nyolcadik paranccsal folytatta a tízparancsolatról szóló katekézissorozatát. Kiemelte, hogy nemcsak szavainkkal, hanem tetteinkkel és egész lényünkkel kell az igazságról tanúságot tennünk.

2018. november 14. szerda
-itt-mindig-var-benneteket-valaki-kapolnamegaldas-kaposvari-nagyboldogasszony-iskolakozpontban
„Itt mindig vár benneteket valaki” – Kápolnamegáldás a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpontban

Varga László megyéspüspök november 13-án ünnepi szentmise keretében megáldotta a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kápolnáját. A kápolna védőszentjének II. János Pál pápát választották, akinek ereklyéjét az oltárban helyezték el.

2018. november 14. szerda