Adventi jótékonysági koncertet rendeznek a máltai rohamkocsi megújításáért

2018. december 1., szombat | 13:04

Adventi jótékonysági koncertet rendez a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája, a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Budapesten, a Fő utcai Szent Ferenc sebei-templomban december 5-én, szerdán este 19 órától.

Az adománygyűjtés célja a Máltai Mentőszolgálat, ezen belül is a budapesti sürgősségi ellátásban részt vevő rohamkocsi gyermekellátáshoz szükséges felszerelésének megújítása.

A Semmelweis Egyetem két fiatal orvosa – akik orgonaművészek is egyben –, Tóth-Vajna Gergely és Tóth-Vajna Zsombor nagylelkű felajánlást tettek. Orgonakoncertjük teljes bevételét erre a karitatív célra ajánlották fel. Ács Gabriella énekművésszel közösen többek között Händel, Mozart, Bach és Liszt műveiből csodálatos klasszikus zenei programot állítottak össze.

Az előadásra a belépés ingyenes, lehetőségeihez képest mindenki a helyszínen adhatja le támogatását a megjelölt célra. A koncert mottója egy Assisi Szent Ferenc idézet: „Add, hogy ne engem szeressenek, hanem én szeressek, mert akkor kap az ember, ha ad.”

Forrás és fotó: Magyar Máltai Lovagok Szövetsége

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap