Adventi jótékonysági koncertet rendeznek a máltai rohamkocsi megújításáért

2018. december 1. szombat 13:04

Adventi jótékonysági koncertet rendez a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája, a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Budapesten, a Fő utcai Szent Ferenc sebei-templomban december 5-én, szerdán este 19 órától.

Az adománygyűjtés célja a Máltai Mentőszolgálat, ezen belül is a budapesti sürgősségi ellátásban részt vevő rohamkocsi gyermekellátáshoz szükséges felszerelésének megújítása.

A Semmelweis Egyetem két fiatal orvosa – akik orgonaművészek is egyben –, Tóth-Vajna Gergely és Tóth-Vajna Zsombor nagylelkű felajánlást tettek. Orgonakoncertjük teljes bevételét erre a karitatív célra ajánlották fel. Ács Gabriella énekművésszel közösen többek között Händel, Mozart, Bach és Liszt műveiből csodálatos klasszikus zenei programot állítottak össze.

Az előadásra a belépés ingyenes, lehetőségeihez képest mindenki a helyszínen adhatja le támogatását a megjelölt célra. A koncert mottója egy Assisi Szent Ferenc idézet: „Add, hogy ne engem szeressenek, hanem én szeressek, mert akkor kap az ember, ha ad.”

Forrás és fotó: Magyar Máltai Lovagok Szövetsége

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kegyelmet-es-eszkozoket-kapunk-hithez
Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt kérdeztük.

19:59
ferenc-papa-gondolkodjunk-el-miben-tudnank-valtoztatni-magatartasunkon
Ferenc pápa: Gondolkodjunk el, miben tudnánk változtatni magatartásunkon!

December 9-én délben a Szentatya elimádkozta az Úrangyala imát a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Hangsúlyozta, hogy nekünk is tudnunk kell változtatni magatartásunkon, nyitnunk kell mások felé, reményt és vigaszt kell vinnünk az embereknek.

18:57