Átadták Csíkszeredában a Szent Ágoston Fejlesztőközpontot

2018. június 8. péntek 09:51

Tamás József gyulafehérvári segédpüspök június 7-én átadó ünnepség keretében megáldotta a csíkszeredai Szent Ágoston Fejlesztőközpontot, a jelenlévők pedig megtekinthették a Gyulafehérvári Caritas új épületét.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A frissen átadott épületben gyerekekkel, idősekkel és fogyatékossággal élőkkel egyaránt foglalkoznak majd. Többek között szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek korai nevelése és fejlesztése zajlik majd itt (2 hónapos kortól 6 éves korig), prevenció és ugyanúgy intervenció is; helyet kap a központban koraszülött gyermekek korai nevelése és fejlesztése; egyedülálló szülők, leányanyák támogatása; illetve kisgyermekes családok támogatása és fejlesztése.

Egyéni és csoportos fejlesztéseket tartanak majd értelmileg akadályozott, autizmussal élő, valamint mozgás- és érzékszervi fogyatékossággal élők számára; kézműves, szabadidős és terápiás foglalkozásokat fogyatékossággal élő gyerekek és felnőttek számára, támogatják családjaikat; illetve az idősek nappali foglalkoztatásának is helyet ad majd az új központ.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Iochom Zsolt

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
az-intezmeny-es-misszios-kuldetes-szolgalataban
Az intézmény és a missziós küldetés szolgálatában – Mohos Gábort, az MKPK búcsúzó titkárát kérdeztük

Mohos Gábornak, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkárának a nyár folyamán jár le második mandátuma. Tíz éven át volt a testület titkára. Eddigi feladatairól, tapasztalatairól és jövőbeli munkájáról kérdeztük.

19:59
alakitsd-eletedet-az-ur-keresztjenek-titka-szerint-pap-es-diakonusszenteles-kaposvaron
Alakítsd életedet az Úr keresztjének titka szerint! – Pap- és diakónusszentelés Kaposváron

Varga László megyéspüspök kézfeltétele és az Egyház imája által áldozópappá szentelte Fodor Béla és Kisiván Csaba diakónusokat, illetve diakónussá szentelte Tölgyesi Dávid és Vida Zoltán kispapokat a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban június 23-án.

18:33