Átadták Csíkszeredában a Szent Ágoston Fejlesztőközpontot

2018. június 8. péntek 09:51

Tamás József gyulafehérvári segédpüspök június 7-én átadó ünnepség keretében megáldotta a csíkszeredai Szent Ágoston Fejlesztőközpontot, a jelenlévők pedig megtekinthették a Gyulafehérvári Caritas új épületét.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A frissen átadott épületben gyerekekkel, idősekkel és fogyatékossággal élőkkel egyaránt foglalkoznak majd. Többek között szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek korai nevelése és fejlesztése zajlik majd itt (2 hónapos kortól 6 éves korig), prevenció és ugyanúgy intervenció is; helyet kap a központban koraszülött gyermekek korai nevelése és fejlesztése; egyedülálló szülők, leányanyák támogatása; illetve kisgyermekes családok támogatása és fejlesztése.

Egyéni és csoportos fejlesztéseket tartanak majd értelmileg akadályozott, autizmussal élő, valamint mozgás- és érzékszervi fogyatékossággal élők számára; kézműves, szabadidős és terápiás foglalkozásokat fogyatékossággal élő gyerekek és felnőttek számára, támogatják családjaikat; illetve az idősek nappali foglalkoztatásának is helyet ad majd az új központ.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Iochom Zsolt

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-felemelo-feladat-igazat-szolni-es-igazkent-elni
Ferenc pápa: Felemelő feladat igazat szólni és igazként élni!

November 14-én a Szentatya a nyolcadik paranccsal folytatta a tízparancsolatról szóló katekézissorozatát. Kiemelte, hogy nemcsak szavainkkal, hanem tetteinkkel és egész lényünkkel kell az igazságról tanúságot tennünk.

2018. november 14. szerda
-itt-mindig-var-benneteket-valaki-kapolnamegaldas-kaposvari-nagyboldogasszony-iskolakozpontban
„Itt mindig vár benneteket valaki” – Kápolnamegáldás a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpontban

Varga László megyéspüspök november 13-án ünnepi szentmise keretében megáldotta a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kápolnáját. A kápolna védőszentjének II. János Pál pápát választották, akinek ereklyéjét az oltárban helyezték el.

2018. november 14. szerda