„Ragyogj kékben!” – Az autizmus világnapjára készülnek Székesfehérváron

Hazai – 2017. március 29., szerda | 19:15

Az Egyesült Nemzetek Szervezete április 2-át az autizmus világnapjává nyilvánította. Ezen a napon a „Ragyogj kékben!” nemzetközi kampány keretében a világ minden részén az autizmussal élőkre és családjaikra irányul a figyelem.

A MÁS Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány és a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház társadalmi érzékenyítés és szemléletformálás céljából hagyományosan programokat szervez Székesfehérváron az autizmus világnapján. Az előző évekhez hasonlóan a Vörösmarty Színház és a Hotel Magyar Király kék fényben fog ragyogni. A rendezvény este 8 órakor kezdődik a színház előtt.

Az eseményről március 28-án tartott sajtótájékoztatót Mahlerné Köfner Anikó szervező, a MÁS Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány elnöke és a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház képviselője, Spányi Antal megyéspüspök, aki a kezdetektől vállalta a rendezvény fővédnökségét, valamint Dávid Kata, az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) Info-Pont iroda székesfehérvári munkatársa.

A világnap programjának résztvevői megismerkedhetnek a 2016 decemberében megnyílt székesfehérvári AOSZ Info-Pont iroda tevékenységével, amelynek részeként a rendezvény ideje alatt autizmussal kapcsolatos információkat kaphatnak az érdeklődők. Az AOSZ Info-Pont iroda tevékenységét megbízhatóan és magas szakmai színvonalon végzi az Autisták Országos Szövetségének szakértői támogatásával. Rögzített nyitvatartási időben (hétfő: 10–13 óra; szerda: 12–16 óra; péntek: 8–11 óra) szolgáltatásaival várja az autizmussal élőket, családtagjaikat, valamint a támogatást biztosító szakembereket és a laikus érdeklődőket.

Forrás, videó és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria