Betegek világnapja a kistarcsai kórházban

2019. február 12. kedd, 11:51

Szentmisével emlékezett meg február 9-én a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata a betegek világnapjáról a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A kistarcsai Flór Ferenc Kórház lelkigondozói szolgálata hagyományaihoz híven február 9-én, szombat délelőtt szentmise keretében emlékezett meg a betegek világnapjáról. A szentmisét Faragó Artúr, a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának vezetője, egyházmegyei kórházlelkész mutatta be, melynek keretében a betegek szentségét is kiszolgáltatta a felkészült résztvevőknek.

Mivel a lelkigondozók egyik nagy példaképe Kalkuttai Szent Teréz anya, az idei betegek világnapján kiállítással emlékeztek meg életéről és munkájáról. A tárlat korábban látható volt már a 2016-os krakkói ifjúsági világtalálkozón, két évvel ezelőtt pedig a nagyváradi püspökségen; törzsanyagát a kórházi szolgálat lelkiségére átformálva mutatják be Kistarcsán egy héten keresztül. 

A szentmisén és a kiállítás megnyitóján részt vettek Teréz anya Magyarországon élő nővérei is. A budapesti Tömő utcai közösségből érkezett nővérek elhozták Szent Teréz anya ereklyéjét, amit az oltáron, majd a kiállított kereszt előtt is elhelyeztek. A misén jelen lévő betegeknek ajándékokkal kedveskedtek, szentképeket és Teréz anya-érmet osztva nekik.

Forrás és fotó: Kórházlelkész.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
varszegi-asztrik-puspokke-szentelesenek-harmincadik-evfordulojat-unnepeltek-pannonhalman
Várszegi Asztrik püspökké szentelésének harmincadik évfordulóját ünnepelték Pannonhalmán

Harminc évvel ezelőtt, 1989. február 11-én szentelte Várszegi Asztrik bencés szerzetest négy paptestvérével együtt püspökké Paskai László bíboros Esztergomban. A pannonhalmi bencés szerzetesközösség február 15-én ünnepi szentmise keretében adott hálát Várszegi Asztrik püspökké szenteléséért.

16:42
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00