Diplomaátadó ünnepséget tartottak a Pázmány Péter Katolikus Egyetem bölcsészkarán

Hazai – 2015. július 29., szerda | 16:30

Július 24-én és 25-én diplomaátadó ünnepséget tartottak a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán. Az idei évben 531 diák vehette át diplomáját, közülük 150-en végeztek kitüntetéssel – tájékoztat az egyetem sajtóközleményében.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Alapfokú diplomát (BA) 320 hallgató, bölcsész mesterfokú oklevelet (MA) 113, tanári mesterdiplomát 18, osztatlan egyetemi oklevelet 10 hallgató vehetett át a július 24-én és 25-én tartott ünnepségek keretében.

Szakirányú továbbképzésben 104 hallgató fejezte be tanulmányait.

Az ünnepség elején Szűcs Balázs, az egyetem lelkésze köszöntötte a friss diplomásokat.

Dr. Szilágyi Csaba dékán ünnepi beszédében kiemelte, hogy az igazi universitas, egyetem hallgatók és oktatók közössége, ahol az egyik a másik nélkül nem boldogulhat. Ennek az együttes munkának a gyümölcse a diploma.

Olyan diplomákat adunk, amelyek alapos felkészültségről tesznek tanúságot, amely megalapozza a jövő értelmiségét, hiszen enélkül nem lennének, akik tanítsák az utánunk jövő nemzedéket, vagy akik szenvedélyesen kutassák a legbonyolultabb emberi világot. Ezért rendkívül fontosak a humán tudományok! – fogalmazott köszöntő beszédében a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja.

Az ünnepség a bölcsész fogadalom elmondásával zárult.

Fotó: Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria