Értelmi fogyatékkal élő és ép fiatalok számára hirdettek integrált sportprogramot a KATTÁRS-on

2016. szeptember 13. kedd 14:35

„A sport egyesít” mottó szellemében integrált sportprogramra várják a katolikus iskolák diákjait és a Speciális Olimpia Mozgalom értelmi fogyatékkal élő sportolóit a Katolikus Társadalmi Napokon (KATTÁRS), szeptember 16-án.

Szeptember 16-án 13 órától nyitja meg hivatalosan a Katolikus Társadalmi Napokat Erdő Péter bíboros, Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, illetve Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

13.30-tól kezdődnek „A sport egyesít” mottó jegyében meghirdetett integrált sportprogramok Budapest belvárosában, a Március 15. téren.

A program zenés bemelegítő tornával kezdődik Kállai Ildikó fitneszvilágbajnok vezetésével, majd közös sportolás következik a Március 15. téren, ahol többek között streetballozni, miniteniszezni és pingpongozni lehet. A sportolással párhuzamosan 14–15 óráig interjúkra, beszélgetésekre kerül sor a KATTÁRS nagyszínpadán speciális olimpiai sportolókkal és a Katolikus Iskolák Diáksport Szövetségének tagjaival. Műsorvezetők: Kállai Ildikó fitnesz világbajnoknő és Várkonyi Attila alias DJ Dominique, a Speciális Olimpia Mozgalom nagykövetei.

Forrás: MTI

Fotó: Zetapress.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
nekilendulni-szeretetbol-orommel-elbucsuztunk-egerszaloktol2
Nekilendülni, szeretetből, örömmel – Elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett záró napjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami igazán kereszténnyé tesz.”

2018. július 15. vasárnap
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

2018. július 15. vasárnap