Értelmi fogyatékkal élő és ép fiatalok számára hirdettek integrált sportprogramot a KATTÁRS-on

2016. szeptember 13. kedd 14:35

„A sport egyesít” mottó szellemében integrált sportprogramra várják a katolikus iskolák diákjait és a Speciális Olimpia Mozgalom értelmi fogyatékkal élő sportolóit a Katolikus Társadalmi Napokon (KATTÁRS), szeptember 16-án.

Szeptember 16-án 13 órától nyitja meg hivatalosan a Katolikus Társadalmi Napokat Erdő Péter bíboros, Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, illetve Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

13.30-tól kezdődnek „A sport egyesít” mottó jegyében meghirdetett integrált sportprogramok Budapest belvárosában, a Március 15. téren.

A program zenés bemelegítő tornával kezdődik Kállai Ildikó fitneszvilágbajnok vezetésével, majd közös sportolás következik a Március 15. téren, ahol többek között streetballozni, miniteniszezni és pingpongozni lehet. A sportolással párhuzamosan 14–15 óráig interjúkra, beszélgetésekre kerül sor a KATTÁRS nagyszínpadán speciális olimpiai sportolókkal és a Katolikus Iskolák Diáksport Szövetségének tagjaival. Műsorvezetők: Kállai Ildikó fitnesz világbajnoknő és Várkonyi Attila alias DJ Dominique, a Speciális Olimpia Mozgalom nagykövetei.

Forrás: MTI

Fotó: Zetapress.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ahol-befogadas-nem-fellangolas-menekult-gyerekek-budapesti-patrona-iskolaban
Ahol a befogadás nem fellángolás – Menekült gyerekek a budapesti Patrona iskolában

Kongói gyerekek és egy afgán kisfiú is tanulnak tavaly szeptember óta a Boldogasszony Iskolanővérek által működtetett Patrona Hungariae iskolában. Többségüket keresztény hitükért üldözték. Utánajártunk, hogyan zajlik az integráció az iskolai hétköznapokban.

2017. október 17. kedd
palanki-ferenc-furtan-ha-helyesen-unneplunk-kilepunk-onzesunkbol
Palánki Ferenc Furtán: Ha helyesen ünneplünk, kilépünk önzésünkből

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök a jubileumi Szent László-évben meglátogatja az egyházmegye Szent László titulusú templomait, ahol szentmisét mutat be és találkozik az egyházközség híveivel. Október 15-én a Hajdú-Bihar megyei Furtára, Berettyóújfalu filiájára érkezett.

2017. október 17. kedd