Értelmi fogyatékkal élő és ép fiatalok számára hirdettek integrált sportprogramot a KATTÁRS-on

2016. szeptember 13. kedd 14:35

„A sport egyesít” mottó szellemében integrált sportprogramra várják a katolikus iskolák diákjait és a Speciális Olimpia Mozgalom értelmi fogyatékkal élő sportolóit a Katolikus Társadalmi Napokon (KATTÁRS), szeptember 16-án.

Szeptember 16-án 13 órától nyitja meg hivatalosan a Katolikus Társadalmi Napokat Erdő Péter bíboros, Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, illetve Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

13.30-tól kezdődnek „A sport egyesít” mottó jegyében meghirdetett integrált sportprogramok Budapest belvárosában, a Március 15. téren.

A program zenés bemelegítő tornával kezdődik Kállai Ildikó fitneszvilágbajnok vezetésével, majd közös sportolás következik a Március 15. téren, ahol többek között streetballozni, miniteniszezni és pingpongozni lehet. A sportolással párhuzamosan 14–15 óráig interjúkra, beszélgetésekre kerül sor a KATTÁRS nagyszínpadán speciális olimpiai sportolókkal és a Katolikus Iskolák Diáksport Szövetségének tagjaival. Műsorvezetők: Kállai Ildikó fitnesz világbajnoknő és Várkonyi Attila alias DJ Dominique, a Speciális Olimpia Mozgalom nagykövetei.

Forrás: MTI

Fotó: Zetapress.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-toltsd-meg-szivem-fenyeddel-rekordkiserlet-lesz-nemzetkozi-eucharisztikus-kongressz
„Töltsd meg szívem fényeddel!” – Rekordkísérlet lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson

Sajtótájékoztatót tartottak december 14-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) budapesti székházában, amely egy rövid időutazást is magában foglalt.

2017. december 14. csütörtök
europa-jovojerol-rendeztek-konferenciat-sapientia-foiskolan
Európa jövőjéről rendeztek konferenciát a Sapientia főiskolán

„Új közös Európánk” címmel rendezett konferenciát december 14-én a Sapientia főiskolán a Barankovics István Alapítvány és az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja.

2017. december 14. csütörtök