Értelmi fogyatékkal élő és ép fiatalok számára hirdettek integrált sportprogramot a KATTÁRS-on

2016. szeptember 13. kedd 14:35

„A sport egyesít” mottó szellemében integrált sportprogramra várják a katolikus iskolák diákjait és a Speciális Olimpia Mozgalom értelmi fogyatékkal élő sportolóit a Katolikus Társadalmi Napokon (KATTÁRS), szeptember 16-án.

Szeptember 16-án 13 órától nyitja meg hivatalosan a Katolikus Társadalmi Napokat Erdő Péter bíboros, Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, illetve Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

13.30-tól kezdődnek „A sport egyesít” mottó jegyében meghirdetett integrált sportprogramok Budapest belvárosában, a Március 15. téren.

A program zenés bemelegítő tornával kezdődik Kállai Ildikó fitneszvilágbajnok vezetésével, majd közös sportolás következik a Március 15. téren, ahol többek között streetballozni, miniteniszezni és pingpongozni lehet. A sportolással párhuzamosan 14–15 óráig interjúkra, beszélgetésekre kerül sor a KATTÁRS nagyszínpadán speciális olimpiai sportolókkal és a Katolikus Iskolák Diáksport Szövetségének tagjaival. Műsorvezetők: Kállai Ildikó fitnesz világbajnoknő és Várkonyi Attila alias DJ Dominique, a Speciális Olimpia Mozgalom nagykövetei.

Forrás: MTI

Fotó: Zetapress.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-pio-atya-kegyhelyen-mindenki-csodalja-de-hanyan-kovetik
Ferenc pápa Pió atya kegyhelyén: Mindenki csodálja, de hányan követik?

Március 17-én délelőtt a Szentatya San Giovanni Rotondóban mutatott be szentmisét Pietrelcinai Szent Pió atya, a világhírű kapucinus szerzetes stigmái megjelenésének századik és halálának ötvenedik évfordulója alkalmából. Ebben a városban hunyt el Pió atya 1968-ban.

07:33
hozzad-menekszunk-edes-jo-anyank-hivek-zarandoklata-konnyezo-szuzanyanal
Hozzád menekszünk, édes jó Anyánk – hívek zarándoklata a Könnyező Szűzanyánál

Szentmisével kezdődött meg a hívek zarándoklata Győrben Könnyező Szűzanya búcsúnapján, március 17-én. Böjte Csaba adta útravalóval indult, zenés áhítattal, elhunyt zarándokokért és a zarándokok elhunyt hozzátartozóiért felajánlott szentmisével, szentségimádással, virrasztással folytatódott a búcsú.

2018. március 17. szombat