Ételt osztott a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Debrecenben

2017. december 6. szerda 15:07

Ételt osztott Debrecenben a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat december 3-án. A szervezők mintegy háromszáz főt láttak vendégül egy tál meleg étellel.

Az akció során az összes étel elfogyott. A projektbe bekapcsolódott a Debreceni Karitatív Testület, akik abban segítettek, hogy az ételjegyek eljussanak a rászorulókhoz, valamint a helyi élelmiszermentő hálózat, akik kenyereket és péksüteményeket hoztak.

Az ételosztásban közreműködtek a Dienes László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai, valamint a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szakolyban működő ápoló-gondozó otthonának dolgozói és ellátottjai.

A legközelebbi ételosztás december 10-én, vasárnap 11 órától lesz az Attila téri görögkatolikus főszékesegyház mellett. Karácsonyig minden vasárnap háromszáz rászorulót hívnak közös ebédre, emellett a karitatív szervezet hagyományt szeretne teremteni azzal, hogy januártól minden hónap első vasárnapján ételosztást tart.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
otszazan-az-egymilliobol-rozsafuzert-imadkozo-gyermekek-tanusagtetele-szolnokon
Ötszázan az egymillióból – Rózsafüzért imádkozó gyermekek tanúságtétele Szolnokon

A Magyar Katolikus Egyház is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek keretében október 18-án világszerte gyermekek imádkozzák együtt a rózsafüzért a világ egységéért és békéjéért. Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” imalánc egyik hazai helyszínére, Szolnokra látogattunk.

2018. október 18. csütörtök
ujabb-vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-krisztus-kiraly-founnepenek-eloestejen
Újabb világméretű szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén

Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 24-én, szombaton a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői.

2018. október 18. csütörtök