Ételt osztott a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Debrecenben

2017. december 6. szerda 15:07

Ételt osztott Debrecenben a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat december 3-án. A szervezők mintegy háromszáz főt láttak vendégül egy tál meleg étellel.

Az akció során az összes étel elfogyott. A projektbe bekapcsolódott a Debreceni Karitatív Testület, akik abban segítettek, hogy az ételjegyek eljussanak a rászorulókhoz, valamint a helyi élelmiszermentő hálózat, akik kenyereket és péksüteményeket hoztak.

Az ételosztásban közreműködtek a Dienes László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai, valamint a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szakolyban működő ápoló-gondozó otthonának dolgozói és ellátottjai.

A legközelebbi ételosztás december 10-én, vasárnap 11 órától lesz az Attila téri görögkatolikus főszékesegyház mellett. Karácsonyig minden vasárnap háromszáz rászorulót hívnak közös ebédre, emellett a karitatív szervezet hagyományt szeretne teremteni azzal, hogy januártól minden hónap első vasárnapján ételosztást tart.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ha-kivesszuk-jezust-mi-marad-karacsonybol
Ferenc pápa: Ha kivesszük Jézust, mi marad a karácsonyból?

December 17-én, advent harmadik vasárnapján a déli Mária-imádság elimádkozásakor a Szentatya arra biztatta a hívőket, hogy örömmel, imával és hálaadással készüljenek karácsonyra. Ferenc pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. december 17. vasárnap
unnepi-szentmise-es-hangverseny-vaci-szekesegyhazban-kodaly-zoltan-tiszteletere
Ünnepi szentmise és hangverseny a váci székesegyházban Kodály Zoltán tiszteletére

Kodály Zoltán születésének 135. évfordulóján, december 16-án este püspöki szentmisével és a Magyar Kórusok Napja központi rendezvényével ünnepeltek a váci székesegyházban.

2017. december 17. vasárnap