Ételt osztott a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Debrecenben

2017. december 6. szerda 15:07

Ételt osztott Debrecenben a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat december 3-án. A szervezők mintegy háromszáz főt láttak vendégül egy tál meleg étellel.

Az akció során az összes étel elfogyott. A projektbe bekapcsolódott a Debreceni Karitatív Testület, akik abban segítettek, hogy az ételjegyek eljussanak a rászorulókhoz, valamint a helyi élelmiszermentő hálózat, akik kenyereket és péksüteményeket hoztak.

Az ételosztásban közreműködtek a Dienes László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai, valamint a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szakolyban működő ápoló-gondozó otthonának dolgozói és ellátottjai.

A legközelebbi ételosztás december 10-én, vasárnap 11 órától lesz az Attila téri görögkatolikus főszékesegyház mellett. Karácsonyig minden vasárnap háromszáz rászorulót hívnak közös ebédre, emellett a karitatív szervezet hagyományt szeretne teremteni azzal, hogy januártól minden hónap első vasárnapján ételosztást tart.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kitagult-liturgikus-ter-bemutatjuk-megujulo-gyori-szekesegyhazat
Kitágult a liturgikus tér – Bemutatjuk a megújuló győri székesegyházat

A győri Nagyboldogasszony-székesegyház felújításáról Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke; Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektora; Bognár István püspöki irodaigazgató, a székesegyház plébánosa és Németh Attila sopronbánfalvi plébános számolt be olvasóinknak.

2017. december 13. szerda
angyal-lehel-teren-bunbanati-es-imaestet-tartanak-az-arpad-hazi-szent-margit-templomban
ANGYAL a Lehel téren – Rekordszámú pap várja a gyónni vágyókat az Árpád-házi Szent Margit-templomban

A Regnum Marianum és a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom közössége „Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalmat”, azaz ANGYAL-t szervez december 20-án, 18 órától a budapesti Lehel téri templomban.

2017. december 13. szerda