Ételt osztott a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Debrecenben

2017. december 6. szerda 15:07

Ételt osztott Debrecenben a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat december 3-án. A szervezők mintegy háromszáz főt láttak vendégül egy tál meleg étellel.

Az akció során az összes étel elfogyott. A projektbe bekapcsolódott a Debreceni Karitatív Testület, akik abban segítettek, hogy az ételjegyek eljussanak a rászorulókhoz, valamint a helyi élelmiszermentő hálózat, akik kenyereket és péksüteményeket hoztak.

Az ételosztásban közreműködtek a Dienes László Görögkatolikus Gimnázium, Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai, valamint a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szakolyban működő ápoló-gondozó otthonának dolgozói és ellátottjai.

A legközelebbi ételosztás december 10-én, vasárnap 11 órától lesz az Attila téri görögkatolikus főszékesegyház mellett. Karácsonyig minden vasárnap háromszáz rászorulót hívnak közös ebédre, emellett a karitatív szervezet hagyományt szeretne teremteni azzal, hogy januártól minden hónap első vasárnapján ételosztást tart.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
a-magyarorszagi-noi-szerzeteseket-kepviselo-szervezet-elnokeve-valasztottak-lobmayer-m-juditot
A magyarországi női szerzeteseket képviselő szervezet elnökévé választották Lobmayer M. Juditot

A Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciájának (MRK) rendes tagjai 2018. március 19-én új elnököt, és ugyanekkor elnökségi tagokat is választottak Budapesten, az MRK tavaszi ülésén.

2018. március 19. hétfő
alljatok-gyermekeitek-mellett-orizzetek-lepteiket-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett, őrizzétek lépteiket! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

Apák napja alkalmából Ferenc pápa gondolataival és gyermekkorunk imájával szeretnénk köszönteni minden édesapát, és hálát adni értük az Úrnak most és az év minden napján. Imádkozzunk értük, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

2018. március 19. hétfő