Ferenc pápa hívta meg a szegényeket az olasz pénzügyőrség sportklubjának karácsonyi ebédjére

2018. december 17. hétfő, 15:14

Az Apostoli Alamizsnahivatalon keresztül a Szentatya hívta meg rászorulók egy csoportját karácsonyi ebédre december 18-ára az olasz pénzügyőrség Fiamme Gialle Sportklubjának központjába, Castelporzianóba.

A Róma közeli Ostia településen a Római Egyházmegye karitászszolgálatának étkezdéjében és befogadóközpontjában támogatott szegények lesznek a vendégek. A sportklub tagjai főzik majd az ebédet – olvasható az Apostoli Alamizsnahivatal közleményében. A klubtagok osztoznak a nélkülöző emberekkel karácsony ünnepében, családias hangulatban együtt töltik majd az ebédet, és jelképes ajándékokat is adnak a meghívottaknak.

A kezdeményezés megvalósulását az Athletica Vaticana, a Szentszék sportképviselete tette lehetővé. Az volt a céljuk, hogy ismét rávilágítsanak Ferenc pápa üzenetére, aki arra buzdít, hogy a karácsonyt a szolidaritás és a rászorulók iránti konkrét figyelem jegyében éljük meg. Ez a karácsonyi ebéd tanúságtétel a szeretetről és a testvériségről a sport nyelvén, amely természeténél fogva befogadó és tiszteletben tartja a legutolsók méltóságát is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

2019. január 21. hétfő
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

2019. január 21. hétfő