Ferenc pápa köszöntötte a „Megújulás a Szentlélekben” karizmatikus mozgalom tagjait

Ferenc pápa – 2017. április 24., hétfő | 17:40

A „Megújulás a Szentlélekben” karizmatikus mozgalom április 22–25. között Olaszországban, Riminiben tartotta 40. nemzeti gyűlését. Az alapításának 50. évfordulóját ünneplő közösség találkozójának mottója: „Ujjongjatok, mert az Úr cselekedett! Örvendjetek: az Úr megmutatta dicsőségét!” (vö. Iz 44,23)

A négynapos tanácskozás középpontjában az ima és az evangelizáció állt. Tanúságtételek és felszólalások hangzottak el, imádkoztak a szenvedőkért, valamint szentmiséket mutattak be. A vendégek között volt Louis Raphael Sako bagdadi káld pátriárka, Angelo Bagnasco bíboros, az olasz és az európai püspöki konferenciák elnöke, valamint Angelo Becciu érsek, vatikáni helyettes államtitkár. A mozgalom tagjai Ferenc pápával ünneplik majd a „Megújulás a Szentlélekben” közösség alapításának 50. évfordulóját pünkösd vigíliáján.

A Szentatya a találkozóra küldött üzenetében arra buzdította a karizmatikus mozgalom tagjait, maradjanak egységben a szeretetben és a Szentlélekhez mondott imában, aki lehetővé teszi ezt az egységet. Az Egyház ezt a tanúságtételt várja, hogy senki ne maradjon az evangélium világossága és ereje nélkül. A pápa a Lélek bőséges áldását kérte a mozgalom eredményes egyházi útjára. Szűz Mária közbenjárását kérve adta apostoli áldását a találkozó résztvevőire.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria