Ferenc pápa látogatása két római egészségügyi központban

Ferenc pápa – 2018. december 9., vasárnap | 16:38

Folytatódtak Ferenc pápa „irgalmasságpénteki” látogatásai. A Szentatya december 7-én váratlan látogatást tett két egészségügyi központban: a Róma Laurentina városrészében található Casa Amica nevű otthonban és az Il Ponte e l’Albero terápiás intézményben, ahol fogyatékkal élő fiatalokat gondoznak.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke kíséretében kereste fel Ferenc pápa a két római betegellátó központot.

A Szentatya először a Casa Amica (Baráti Ház) elnevezésű otthonba látogatott, melyet két éve adtak át azzal a céllal, hogy szállást biztosítsanak a vidékről kórházi ápolásra Rómába érkező betegeknek és családtagjaiknak, akik a kórházakban nem kapnak ágyat, vagy nem tudják kifizetni annak árát. Az intézmény felnőtteket és gyerekeket is befogad, megfelelő szobákat és ellátást biztosítva számukra.

A pápát a személyzet fogadta, akik csak kevéssel érkezése előtt értesültek látogatásáról. Ferenc pápa játszott a gyerekekkel; szüleikhez fordulva először meghallgatta személyes problémáikat, majd bátorító szavakat intézett hozzájuk.

A Szentatya december 7-i látogatásának második állomása az Il Ponte e l’Albero rehabilitációs központ volt, ahol értelmi fogyatékkal élő fiatalokat ápolnak. A tizenkét gondozott azután került az otthonba, hogy családi körülményeik nem tudták biztosítani számukra a megfelelő kezelést, és állapotuk nem javult.

Látogatásával a pápa eleget tett az itt ápolt fiatalok kérésének, akik levélben kérték, hogy látogassa meg őket. Ferenc pápa leült közéjük, bátorította őket, és válaszolt kérdéseikre. Jelen voltak a gondozott fiatalok szülei is, akik örömmel ölelték át a Szentatyát. A pápa közel tíz kiló panettónét – olasz karácsonyi kalácsot – vitt ajándékba a fiataloknak, szüleiknek és az ápolóknak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria