Ferenc pápa látogatása a Szent Péter téren felállított ideiglenes orvosi ellátóban

Ferenc pápa – 2018. november 17., szombat | 17:38

November 16-án, pénteken délután Ferenc pápa meglepetésszerűen megjelent a Szent Péter téren, ahol szegényekkel, orvosokkal és önkéntesekkel találkozott a szegények világnapja (az évközi 33. vasárnap, idén november 18.) alkalmából kialakított ideiglenes orvosi rendelőkben.

A sok nehézséggel küzdő szegények nagy örömmel fogadták és azonnal körbevették Ferenc pápát – mondta el Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke, a kezdeményezés szervezője, aki elkísérte a Szentatyát a látogatásra.

A pápa mindenkit egyenként üdvözölt. Meghallgatta őket, és köszöntötte az önkénteseket. A szolidaritás és a keresztény szeretet gesztusa ez az orvosi ellátó, erről akart tanúságot tenni a Szentatya. „Kifejezte szeretetét a szegények iránt, és figyelmét azok felé, akik nagyon rá vannak szorulva a szeretetre és sok minden másra” – nyilatkozta az ideiglenes rendelő egyik orvosa, Giustina Betti. „A pápa velünk együtt megéli azt a csodálatos élményt, amikor az ember ráébred, hogy létezik egy másik, rejtett emberiség, ami megérinti a szívet.”

A november 12-én megnyitott nyolc rendelőben minden nap reggel 8 és este 10 óra között fogadják a rászoruló betegeket. A rendelők célja, hogy ingyenes orvosi ellátást és kivizsgálást biztosítsanak a szegényeknek és a leginkább rászorulóknak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria