Gänswein érsek meglátogatta Michael Schumachert

2018. november 30. péntek 19:24

A Pápai Ház prefektusa még 2016-ban kereste fel a 2013 decemberében súlyos síbalesetet szenvedett Formula–1-es autóversenyzőt otthonában, a látogatásról most idézett fel néhány részletet egy német lapnak.


Csaknem öt éve szenvedett súlyos síbalesetet Michael Schumacher Franciaországban, és azóta csak találgatja a világ, mi lehet a hétszeres Formula–1-es világbajnokkal. A család nem ad információt róla, legfeljebb a genfi birtokra bebocsátást nyerő vendégek elbeszéléseiből érkeznek információk a német autóversenyző rajongótáborához.

Most meglepő vendég osztotta meg látogatásának néhány emlékét a német Bunte magazinnal. Georg Gänswein német érsek, a Pápai Ház prefektusa, XVI. Benedek pápa személyi titkára még 2016 nyarán járt Michael Schumacher genfi otthonában. A találkozóról a család érdekében nem árult el mindent az egyházi elöljáró, de néhány részletet felidézett: „Szemben ültem Michaellel, megfogtam mindkét kezét, és ránéztem. Az arca a mindannyiunk által jól ismert arc, csak egy kicsit teltebb. Érzékeli a körülötte lévő, szerető embereket, akik gondoskodnak róla, és – Istennek hála – megóvják őt a nyilvánosság kíváncsiságától.”

Az érsek hozzátette, hogy egy beteg embernek mindig diszkrécióra és megértésre van szüksége, és szerinte a család – amelynek Corinna, a feleség a lelke – egyfajta védőketrec Michael Schumacher körül, amire szüksége is van.

Georg Gänswein, aki 2017 nyarán elvitte Corinna Schumachert és két gyermekét Ferenc pápa audienciájára is, belefoglalja imáiba Schumachert és a családját is. „A támogató szavak nemcsak Michael közeli hozzátartozóinak adnak erőt, hanem világszerte a szurkolói millióinak is” – mondta az érsek.

Forrás: Infostart.hu

Fotó: Georg Gänswein/Facebook

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

2018. december 11. kedd
unnepeltek-akik-kivetettek-halot
Ünnepeltek, akik kivetették a hálót

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg december 10-én, avatóünnepség keretében az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ felújított helyiségeit Budapesten, a Semmelweis utcában.

2018. december 11. kedd
Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 12.

Mai evangélium – 2018. december 12.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,28–30

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle