Gänswein érsek meglátogatta Michael Schumachert

2018. november 30. péntek, 19:24

A Pápai Ház prefektusa még 2016-ban kereste fel a 2013 decemberében súlyos síbalesetet szenvedett Formula–1-es autóversenyzőt otthonában, a látogatásról most idézett fel néhány részletet egy német lapnak.


Csaknem öt éve szenvedett súlyos síbalesetet Michael Schumacher Franciaországban, és azóta csak találgatja a világ, mi lehet a hétszeres Formula–1-es világbajnokkal. A család nem ad információt róla, legfeljebb a genfi birtokra bebocsátást nyerő vendégek elbeszéléseiből érkeznek információk a német autóversenyző rajongótáborához.

Most meglepő vendég osztotta meg látogatásának néhány emlékét a német Bunte magazinnal. Georg Gänswein német érsek, a Pápai Ház prefektusa, XVI. Benedek pápa személyi titkára még 2016 nyarán járt Michael Schumacher genfi otthonában. A találkozóról a család érdekében nem árult el mindent az egyházi elöljáró, de néhány részletet felidézett: „Szemben ültem Michaellel, megfogtam mindkét kezét, és ránéztem. Az arca a mindannyiunk által jól ismert arc, csak egy kicsit teltebb. Érzékeli a körülötte lévő, szerető embereket, akik gondoskodnak róla, és – Istennek hála – megóvják őt a nyilvánosság kíváncsiságától.”

Az érsek hozzátette, hogy egy beteg embernek mindig diszkrécióra és megértésre van szüksége, és szerinte a család – amelynek Corinna, a feleség a lelke – egyfajta védőketrec Michael Schumacher körül, amire szüksége is van.

Georg Gänswein, aki 2017 nyarán elvitte Corinna Schumachert és két gyermekét Ferenc pápa audienciájára is, belefoglalja imáiba Schumachert és a családját is. „A támogató szavak nemcsak Michael közeli hozzátartozóinak adnak erőt, hanem világszerte a szurkolói millióinak is” – mondta az érsek.

Forrás: Infostart.hu

Fotó: Georg Gänswein/Facebook

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
erdo-peter-mindszenty-biboros-kereszteny-erenyekrol-hosiesen-tett-tanusagot
Erdő Péter: Mindszenty bíboros a keresztény erényekről hősiesen tett tanúságot

Február 13–15. között plenáris tanácskozást tartott az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció, melyen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is. A tanácskozás után, Budapesten kérdeztük a bíborost a találkozóról és a Mindszenty József boldoggá avatásának határkövét jelentő pápai döntésről.

2019. február 19. kedd
tornya-erika-rscj-jezusnak-nagyon-sok-arca-lehet-es-ez-gyonyoru
Tornya Erika RSCJ: Jézusnak nagyon sok arca lehet, és ez gyönyörű!

Tornya Erika Sacré Coeur-nővér január 27-én tette le örökfogadalmát Rómában. Arról kérdeztük – Európa és a világ sokféle vidékén tapasztalatokat szerzett szerzetesként –, hogyan éli meg hivatását, mit jelent az Egyház egyetemessége.

2019. február 19. kedd