Helyünk a világban – Krízisidőszakot zárt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2019. május 15., szerda | 11:03

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régiója a hajléktalan emberek ellátásának krízisidőszakát lezáró országos szakmai napot tartott május 7-én Budapesten.

A nap folyamán több intézmény munkájába is bepillantást nyerhettek a résztvevők, valamint sikertörténeteket ismerhettek meg, és mentálhigiénés szakemberek, többek között Pál Ferenc atya előadásait hallhatták a segítségnyújtás pszichológiájáról.

A résztvevőket Molnár Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régió ügyvezetője köszöntötte. Elmondta, a konferencián visszatekintenek a karitatív szervezet hajléktalan emberek ellátásában végzett közel harminc éves munkájára, ugyanakkor az is cél, hogy a régi tapasztalatokból tanulva innovatív módszereket, jó gyakorlatokat osszanak meg egymással a nap folyamán.

A konferencia a Helyünk a világban címet kapta, melynek kapcsán megnyitó előadásában Morva Emília régióvezető azt mondta, át kell gondolni, hogy az egyik legnagyobb hajléktalan embereket ellátó szervezet tagjaiként milyen felelősség hárul a szolgálatban részt vevő munkatársakra: „Három nagy felelősségi kört látok. Az első a máltai brandhez, a nyolcágú kereszthez, a máltai küldetéshez való tartozás. Ez olyan értékeket hordoz, melyekért felelősek vagyunk, hogy megmaradjanak. A szeretetszolgálat munkatársaiként a szakma iránti felelősségünk is hatalmas. A legnagyobb és legmélyebb felelősségünk pedig a hajléktalan emberek felé van. Hiszen könnyen lehet, hogy annak a hajléktalan embernek, akinek éppen segítünk, mi vagyunk az egyetlen kapcsolata.”

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-egyhaz-nem-maradhat-statikus-hanem-uton-levo-kozossegkent-kell-elnie
Ferenc pápa: Az Egyház nem maradhat statikus, hanem úton lévő közösségként kell élnie!

Május 26-án délben a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedve a Szentlélek nélkülözhetetlen működésére hívta fel a figyelmet: a Lélek az, aki segít, hogy mindennapi döntéseinkben Jézus szava irányítson, az evangélium logikája vezessen bennünket.

17:22
enekeljetek-az-urnak-konnyuzenei-es-ifjusagi-napot-tartottak-kaposvaron
Énekeljetek az Úrnak! – Könnyűzenei és ifjúsági napot tartottak Kaposváron

Melyek könnyűzenészként a lehetőségeink, mi a felelősségünk? A Kaposvári Egyházmegye gitáros ének- és zenekarait hívták össze találkozni, ismerkedni, egymást meghallgatni május 25-én Kaposvárra, a Nagyboldogasszony Iskolaközpontba.

16:40