Helyünk a világban – Krízisidőszakot zárt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2019. május 15., szerda | 11:03

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régiója a hajléktalan emberek ellátásának krízisidőszakát lezáró országos szakmai napot tartott május 7-én Budapesten.

A nap folyamán több intézmény munkájába is bepillantást nyerhettek a résztvevők, valamint sikertörténeteket ismerhettek meg, és mentálhigiénés szakemberek, többek között Pál Ferenc atya előadásait hallhatták a segítségnyújtás pszichológiájáról.

A résztvevőket Molnár Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régió ügyvezetője köszöntötte. Elmondta, a konferencián visszatekintenek a karitatív szervezet hajléktalan emberek ellátásában végzett közel harminc éves munkájára, ugyanakkor az is cél, hogy a régi tapasztalatokból tanulva innovatív módszereket, jó gyakorlatokat osszanak meg egymással a nap folyamán.

A konferencia a Helyünk a világban címet kapta, melynek kapcsán megnyitó előadásában Morva Emília régióvezető azt mondta, át kell gondolni, hogy az egyik legnagyobb hajléktalan embereket ellátó szervezet tagjaiként milyen felelősség hárul a szolgálatban részt vevő munkatársakra: „Három nagy felelősségi kört látok. Az első a máltai brandhez, a nyolcágú kereszthez, a máltai küldetéshez való tartozás. Ez olyan értékeket hordoz, melyekért felelősek vagyunk, hogy megmaradjanak. A szeretetszolgálat munkatársaiként a szakma iránti felelősségünk is hatalmas. A legnagyobb és legmélyebb felelősségünk pedig a hajléktalan emberek felé van. Hiszen könnyen lehet, hogy annak a hajléktalan embernek, akinek éppen segítünk, mi vagyunk az egyetlen kapcsolata.”

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
karitasz-hatarok-nelkul-delvidekre-latogattak-karitasz-kepviseloi
Karitász határok nélkül – Délvidékre látogattak a Karitász képviselői

Délvidékre látogatott a magyarországi Katolikus Karitász, hogy továbberősítse együttműködését a helyi karitászszervezetekkel. A Karitász vezetői a szabadkai és a nagybecskereki egyházmegye területére látogattak el, hogy betekintést nyerjenek az ott működő szociális intézmények munkájába.

20:50
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati városháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

19:54