Homokkomáromban tartották a Nyolc Boldogság lelki család találkozóját

Megszentelt élet – 2016. június 21., kedd | 18:03

Június 17. és 19. között első alkalommal rendezték meg a Nyolc Boldogság lelki család magyarországi találkozóját a Zala megyei Homokkomáromban.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Nyolc Boldogság Közösség három ága, a két szerzetesi ág tagjai: nővérek és testvérek, illetve a laikus ág tagjai: világban élő házasok és egyedülállók, valamint a külső tagok, köztük a 2015 őszén létrehozott Nyolc Boldogság Papi Testvériséghez tartozó egyházmegyés papok és a világiaknak létrehozott Bárány Barátai és Bárány Tanítványai elköteleződésben élők találkoztak Homokkomáromban az elmúlt hétvégén.

A találkozó célja az volt, hogy a közösség különböző életállapotú, de ugyanabban a lelkiségben elkötelezett tagjai együtt imádkozzanak, és személyes tapasztalataikkal megerősítsék egymást.

A hétvége kiemelkedő eseményei az elköteleződések voltak: a papi testvériségben hárman megújították fogadalmukat, egy pap pedig először köteleződött el egy évre. A 2011-ben létrehozott laikus ágban négy házaspár köteleződött el, három évre. Elköteleződésüket Timothée Berthon, a laikus ág általános moderátorának asszisztense fogadta, aki Franciaországból érkezett.

Az újonnan elkötelezett házaspárokért mondott ima közben egy köpenyt tartottak a párok felett, amely a Szentlélek szimbólumaként a prófétaság és a közösség karizmájában való részesedés jele is egyben.

Forrás: Mikovics Krisztina/Nyolc Boldogság Közösség

Fotó: Nyolc Boldogság Közösség Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria