Karitászos lelkigyakorlat és gyermekáldást várók zarándoklata Máriapócson

Hazai – 2014. december 17., szerda | 12:25

Máriapócson, december 13–14-én együtt ünnepelte az öröm vasárnapját a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Karitásza a gyermekáldást várók zarándokcsoportjával – adta hírül a Hajdúdorogi Egyházmegye honlapja.


Az elmúlt hétvégén Máriapócson tartotta általános lelkigyakorlatát a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye Karitásza, ugyanakkor vasárnapra esett a gyermekáldást várók zarándoklata is. A Karitász lelkigyakorlata már pénteken kezdetét vette, és az egész hétvégét felölelő program keretében minden résztvevő lelki épülését szolgálta. A rendezvényen Bosák Nándor püspök kiemelte, „szükség is van erre a lelki erőmerítésre a Karitászban dolgozóknak. Hiszen ők azok, akik a legjobban megtapasztalják, a szeretet nem valamiféle lamentációt és érzelgést jelent, hanem nagyon sokszor igen kemény dolog, és felelősség is, mely sok erőt igényel, akár a segítségnyújtásban vagy a másik elfogadásában”. 

A program csúcspontja a vasárnapi ünnepi szentmise volt, melynek során a püspök együtt köszöntötte és áldotta meg a gyermekáldást várók zarándoklatán részt vevő testvéreket, a Karitász-csoport tagjait és a kegytemplomban jelen lévő minden zarándokot. A szentmise végén, a nap különleges színfoltjaként a csedregi betlehemesek is felléptek, és különleges műsorukkal vidámságot hoztak az ünnepre készülő emberek szívébe.

Fotó: Görögkatolikus.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria